3 body do Rakovníka

01.11.2009 19:30

V dalším mistrovském utkání se střetli proti sobě dva týmy z konce tabulky okresního přeboru. Do Kolešovic dorazila rakovnická Olympie. Zápas okořenil bratrský souboj. V brance ČLK Libor Sýkora, na straně druhé na stoperu hrající Milan.  Domácí prostředí velelo kolešovickým jedině zvítězit. Bohužel vše bylo naprosto jinak.

Byli to hosté, kteří začali aktivněji a také byli nebezpečnější. Velké problémy dělal domácím hlavně Dyršmíd a dobře hrající středová osa Sýkora, Šmíd a kolešovický odchovanec Martin Němec. Kolešovice, ač hrající na tři útočníky rozhodně nenaplňovali očekávání a jejich hra byla těžkopádná a bez nápadu. Naopak hostující hráči, co se týče ofenzivy hodně kousali. A když se Křováček protáhl kolem všech na levé straně a prostřelil i Sýkoru, poslal hosty do vedení 0:1. ČLK jako by se nedokázal odpoutat od svého stínu, který je doprovází takřka celý podzim. Jedna z mála příležitostí přišla ve 25. minutě, to jinak výborně hrající Milan Sýkora netrefil míč,  ale Štíchu zradilo zpracování. Poté měl podobnou možnost Krumhanzl, ale ten zakončil slabou střelou. Ve 30. minutě přihrál do vápna na levé straně Štícha Maissnerovi, ten ale zakončil jen mimo branku. Asi největší šanci prvního poločasu měl na hlavě Kovář, který si naběhl výborně na roh Barthela, hlavičkoval ale přímo do náruče Paseky. Na druhé straně zachránil domácí od pohromy včasným vyběhnutím Sýkora.

Druhý poločas pokračoval ve stejných notách. Domácí se nemohli dostat do žádné kloudné šance. Až v 59. minutě, vypíchl míč skluzem Sýkorovi Štícha, odcentroval na úplně volného Vicjana, ale před ním na poslední chvíli sebral míč Paseka. V 65. minutě vytáhl Paseka přímý kop Krumhanzla, který směřoval za tyč. V 70. minutě přišla snad jediná pohledná akce Kolešovic, to Barthel připravil střeleckou pozici pro Polánka, který z vápna asi o metr přestřelil. V 75. minutě musel pro zranění střídat hostující brankář Paseka, kterého nahradil v brance útočník Dyršmíd. V 80. minutě pláchl domácím Kubla, ale Sýkora opět výborně zneškodnil. Tápání domácích pokračovalo až do konečného hvizdu rozhodčího Foršta. Hosté si tak odvážejí důležité 3 body do Rakovníka.

Sestava:

Sýkora - Kovář - Čech, Hrubý, Matějovský P. - Polánek, Barthel, Maissner (70. Zuska) - Štícha, Krumhanzl, Vicjan (85. Ridzoň)

Ostatní výsledky:

SK Pavlíkov - Tn. Rakovník B 1:3 (1:1)

TJ Roztoky - FC Po Olešná 7:0 (3:0)

FC05 Zavidov - So. Sýkořice 6:1 (3:0)

So. Mšec - So. Branov 1:5 (1:4)

SK Lány - FK Hředle 5:1 (3:1)

ESTA Oráčov - So. N. Strašecí B 2:5 (1:2)