Bezbranková remíza s Lány

18.04.2010 11:01

ČLK - SK Lány 0:0 (0:0)

 

Žluté karty: Kozák, Tůma, Barthel

 

V utkání s třetími Lány se ČLK musel vypořádat s absencí dlouhodobě zraněného brankáře Sýkory. Mezi tyče se tak postavil Marek Matějovský. To, že soupeř okupuje přední příčky tabulky, ukázal hned od začátku střetnutí. Hlavně držení míče bylo jednoznačně na straně hostů. Lev vše vynahrazoval bojovností a obětavostí. Velké problémy dělal celé utkání naší obraně hlavně Švolba. Do první velké příležitosti se dostali po kombinaci Lány. Ve 13. minutě dostal míč za obranu hostující útočník a prostřelil Matějovského. Branka však pro ofsajd neplatila. V 19. minutě musel Matějovský vytáhnout skvělý zákrok. Střelu směřující k levé tyči vytěsnil mimo branku. Ve 24. minutě si vše zopakoval. Tentokráte vyškrábl nebezpečnou střelu k pravé tyči. Lánský tlak vygradoval v minutě 28. To Matějovský neudržel střelu ze střední vzdálenosti, dobíhající útočník si však vylámal zuby opět na našem brankáři, ten dokázal rychlým vyběhnutím zabránit nejhoršímu. Poslední čtvrthodinka prvního poločasu patřila domácímu Lvu. Ve 34. minutě prodloužil výkop hlavou Štícha až na Kozáka, ten nasadil jesličky stoperovi, ale jeho zakončení mířilo těsně vedle levé tyče. O pět minut později zatáhl míč na pravé straně Polánek, jeho centr našel nabíhajícího Kozáka, který však hlavou z prostoru penalty opět nerozjásal solidně zaplněný stadion.

Druhá část se odvijela podle stejných not. Lány hrály, Kolešovice se soustředili na pozornou obranu a vyráželi k nebezpečným brejkům. Hosté sice dokázali místy přišpendlit Český lev k vlastnímu pokutovému území, to však bylo vše. Buď si obětavě hrající defenziva dokázala poradit, nebo střely létali hodně mimo branku, nebo dokázal pološance Lán zpacifikovat výborně chytající Matějovský. Na druhé straně hrozil hlavně Kozák, se kterým měla lánská obrana velké starosti. V 62. minutě dokázal projít až do vápna, ale tváří v tvář hostujícímu brankáři volil místo střelu ještě kličku, s tou si ale na golmana Lán nepřišel. Na druhé straně měl obrovskou šanci lánský útočník, který však šestnátce ke štěstí Lva nedokázal dobře zamířít. O 5 minut později musel prokázat své kvality opět Matějovský, který vyrážel nebezpečnou střelu pod břevno. V poslední pětadvacetiminutovce byli Kolešovice místy pod obrovským, ale hodně platonickým tlakem Lán. V 79. minutě přišla třetí velká šance Kozáka. Jeho střela z levé strany mířila těsně vedle pravé tyče. V 82. minutě ještě zahrával Petr Matějovský přímý kop 2 metry za vápnem. Jeho provedení však bylo prachbídné. V závěru se ještě hosté snažili rozhodnout souboj na svou stranu, vydřený bod si však již Kolešovice vzít nenechali.

Sestava:

Matějovský M. - Hrubý, Tůma, Kučera, Matějovský P. - Polánek (69. Čech), Štícha, Barthel, Daniš (82. Maissner) - Kovář, Kozák (91. Rychtařík)

Ostatní výsledky 17. kola:

FC05 Zavidov - Tn. Rakovník B 2:6 (1:1)

TJ Roztoky - So. Mšec 3:4 (1:3)

SK Pavlíkov - ESTA Oráčov 3:0 (1:0)

Ol. Rakovník - So. N. Strašecí B 3:2 (1:1)

FC Po Olešná - FK Hředle 0:2 (0:0)

So. Sýkořice - So. Branov 1:8 (0:1)