Bodový zisk ČLK nepřipustil Bartyzal

27.08.2012 09:47

ČL Kolešovice

 

1:2

(0:2)

Sparta Lužná

1. kolo - II. třída OP, 25. srpna 2012, 17:00

82. Kučera

 BRANKY 

11., 25. Šnajdr

Matějovský P., Krumhanzl, Kozák

 ŽK 

Kopernický, Ambrůžek, Ruprecht

 

 ČK 

Šnajdr

 Rozhodčí: Jiří Rendl - František Schoř, Milan Vyhnanovský

 Stadion: Kolešovice

 

Český lev zažil hořký návrat do okresního přeboru. Ve vyrovnaném duelu zvítězila hlavně díky výbornému Bartyzalovi Lužná, které pro zranění chyběl tvůrce hry Miroslav Hájek. Náš tým postrádal 4 hráče základní sestavy - Vicjana, Barthela, Bauera a Jankuru. Přesto jsme si minimálně bod zasloužili.

Pro vývoj úvodního utkání nové sezóny se ukázala jako klíčová první pětadvacetiminutovka zápasu. Český lev se prezentoval nervózním výkonem plným zbytečných chyb, i tak jsme mohli několikrát dočkat gólové radosti. Už ve 4. minutě utekl obraně Sparty Kozák, kterého tváří v tvář vychytal Bartyzal, a ten tímto odstartoval svůj vynikající výkon. Do útoku se tlačili i hosté. Ti byly v koncovce mnohem efektivnější. V 11. minutě se prosadili po standartní situaci Elsnice, kterou Rotek dokázal vyrazit nohou jen k dobíhajícím hráčům Lužné, stojícím v ofsajdu!!! Pomezní Schoř ovšem praporek nezvedl!! Pak už měl dorážející Šnajdr jednoduchou úlohu - 0:1. Tento gól domácí Lev na dlouhé minuty poznamenal. Navíc v 25. minutě vyprodukoval na středovém kruhu minelu Krumhanzl, míče se zmocnil Šnajdr, kterého by můsel Štícha už jen faulovat za červenou kartu. Unikající luženský forward zakombinoval s Elsnicem, toho ještě dokázal vychytat Rotek. Následovala nepřehledná situace v pokutovém území, míč se od Kováře odrazil k Šnajdrovi a od něj se pak doslova dokutálel za brankovou čáru - 0:2. O 2 minuty později mohlo být pro Lev ještě mnohem hůře. Po krátké zpětné přihrávce Herinka se dostala Lužná do rychlého protiútoku, míč po centru doputoval přímo k, na vápně osamocenému, Ambrůžkovi, jehož projektil orazítkoval levou Rotkovu tyč. Až poté se konečně probudili "bíločervení". Ve 28. minutě vyslal Dan Polánek krásnou přihrávkou do vyložené šance Krumhanzla, ovšem místo gólu znovu čaroval Bartyzal. Ve 36. minutě rozehráli na krátko roh Krumhanzl s Danišem a ten perfektní ranou, mířící do šibenice, nechal neskutečně vyniknout luženského gólmana, který stačil konečky prstů vytěsnit bombu našeho útočníka alespoň na břevno. V samé koncovce prvního poločasu byl hlavní postavou na kolešovickém hřišti opět brankář Sparty, když vytáhl gólovou standartku Krumhanzla, po které zvonila horní branková konstrukce.

Po obrátce stran pokračoval Český lev ve zlepšeném a bojovném výkonu a nutil Spartu především k definzivě. Na dlouhé minuty se hrálo hlavně kolem šestnáctky Lužné, ovšem bez brankové příležitosti. Až v 62. minutě zaběhl za soupeřovu defenzivu Krumhanzl a střelou z 12ti kroků vyprášil luženskému brankáři rukavice. Po snížení pak volala hlavně šance Kozáka ze 72. minuty. Ten prošel přez obránce soupeře až do vápna a jeho střela z pravé strany jen těsně minula levou Bartyzalovu tyč. V 74. minutě prolétl dlouhý míč až za obranu ČLK a Rotek musel zachraňovat před Drenkem na hranici vápna hlavou. Následný nepovedený lob Elznice do odkryté branky pak náš brankář pohodlně chytil. Narůstající nervozitu na obou stranách umocnil v 82. minutě kontaktní gól střídajícího Kučery, který tečoval na penaltě přesný centr Petra Matějovského za bezmocného Bartyzala. Vypjaté závěrečné minuty neunesl v 89. minutě střelec obou luženských gólů Šnajdr, který oplácel faul Daniše a musel předčasně pod sprchy. V 91. minutě nevybíravě strčil Štíchu na postranní zábradlí střídající Mašek. V 93. minutě přežila Lužná i poslední šanci ČLK. Centr Matějovského dokázal Štícha v těžké pozici usměrnit jen mimo branku. Víc už sudí Rendl obou týmům nedovolil.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Kovář, Matějovský P. - Ridzoň (46. Zuska), Polánek D., Holeček (75. Kučera), Krumhanzl (64. Polánek J.) - Kozák, Daniš

Sestava Sp. Lužná:

Bartyzal - Fronk, Hájek Libor, Staněk, Kopernický (83. Hájek Lukáš) - Šnajdr, Falbr, Ambrůžek, Černý (75. Ruprecht) - Elsnic (89. Mašek), Drenko

Ostatní výsledky 1. kola:

SK Senomaty - FK Hředle 3:1 (2:0) /Vávra 2, Kukla - Vitner/

FK Kněževes - Oh. Městečko 0:0 (0:0)

FC Po Olešná - FC 05 Zavidov 1:3 (0:0) /Šutera - Pichner, Beneš, Urik/

So. Branov - SK Pavlíkov 0:5 (0:1) /Franěk D. 2, Pánek, Hink, Jiřík/

FC Jesenice - So. Mšec 0:5 (0:1) /Trkal 2, Burle, Tichý, Stránský/

So. Janov - ESTA Oráčov 4:1 (1:1) /Červený, Rosa, Kinter, Frühauf - Olšiak/