Bodů jsme se v Kneževsi nedočkali

17.04.2011 12:46

FK Kneževes - ČLK 2:0 (1:0)

Branky: -

ŽK: Kučera, Spáčil, Matějovský P.

 

V 17. kole čekal Český lev souboj se sousední Kněževsí. Před početnou diváckou návštěvou jsme se v derby bodového zisku nedočkali, ač domácí hráli více jak polovinu zápasu v oslabení.

Byli to domácí, kteří měli v 10. minutě první šanci na vstřelení vedoucího gólu, ale výborně zasáhl Sýkora. Český lev hrozil hlavně po levé straně. Ve 13. minutě prověřil kněževeského golmana Daniš. Ten samý hráč střílel v 17. minutě mimo pravou tyč domácí branky. Ve 23. minutě musel znovu předvést své umění Sýkora, který zneškodnil velkou šanci Kneževse. O 4 minuty později se mohla pískat penalta. Z pravé strany centroval Matějka na nabíhajícího Daniše, toho fauloval jeden z domácích obránců. Píšťalka sudího Aksamita zůstala němá. Ve 32. minutě vysunul přesnou kolmicí Barthel Daniše, a ten mohl postupovat sám na domácího brankáře. Zastavil ho však nesmyslně praporek pomezního asistenta rozhodčího. Ve 35. minutě fauloval Komžík po odehrání míče Petra Matějovského a Aksamit poslal kněževeského útočníka po druhé žluté kartě předčasně ze hřiště. 5 minut před poločasovou přestávkou fauloval Kučera těsně před vápnem a domácí zahrávali standartní situaci. K té se postavil Vrábík a poslal Kněževes střelou skrz naší zeď za bezmocného Sýkoru - 1:0.

Druhé dějství se odehrálo pod taktovkou hráčů Kneževse. Ti byli na hřišti jednoznačně tím lepším týmem. Hlavně dvojice Hlavatý, Plaček dělala naší obraně obrovské problémy. Do 70. minuty mohlo být o zápase rozhodnuto, ale Kněževeští zahodili minimálně 2 velké šance. V 65. minutě zkoušel štěstí na druhé straně Houška, ovšem s jeho slabým zakončením neměl domácí brankář sebemenší problém. V 78. minutě se přece jen dočkala Kneževes touženého a zaslouženého druhé gólu. Závěrečné minuty už se dohráli pouze z povinnosti a Kneževes tak v derby získala právem všechny 3 body.

Sestava:

Sýkora - Spáčil (57. Engel Z.), Kovář, Kučera, Matějovský P. - Polánek (26. Houška M.), Barthel, Štícha - Matějka (46. Panc), Vicjan, Daniš

 

Ostatní výsledky:

So. Srbeč - TJ Roztoky 1:2 (0:2)

FC Jesenice - ESTA Oráčov 1:4 (0:1)

FC Po Olešná - Tn. Rakovník B 3:3 (0:2)

Sp. Lužná - FK Hředle 0:0 (0:0)

SK Lány - So. Mšec 2:1 (0:0)

SK Pavlíkov - FC 05 Zavidov 2:6 (1:5)