Český lev porazil Lány a zahraje si finále

13.03.2013 08:50

ČL Kolešovice

 

3:2

(3:2)

SK Lány

1. kolo - ZT Rynholec, 12. března 2013, 18:30

16., 34., 38. Roubík

 BRANKY 

7. ???, 27. ???

Daniš

 ŽK 

 

Barthel

 ČK 

 

 Rozhodčí: Rendl

 Stadion: Rynholec

 

Počasí se zřejmě rozhodlo, že k duelu mezi ČLK a Lány nebude přívětivé a znovu se z oblohy sypal sníh. Nutno říci, že oproti původnímu termínu, kdy kvůli sněhovým přívalům musel být zápas odložen, to byl jen slabý odvar. Poslední duel, hraný za umělého osvětlení, rozhodl o konečném pořadí ve skupině A. Díky pondělní překvapivé prohře Roztok se Stochovem (4:0) stačila Lvu k prvenství jakákoliv výhra nebo remíza. Konečný výsledek 3:2 tak nasměroval náš tým do sobotního finále proti kladenskému Kablu Kročehlavy.

Úvod střetnutí ale vůbec nenaznačoval, že by měl Český lev pomýšlet na turnajové finále. Navíc v 7. minutě prošel jeden z lánských hráčů středem hřiště a jeho střela zpoza vápna propadla nejistému Kalíkovi do branky - 0:1. Lev vrátila do zápasu povedená akce ze 17. minuty. Herink našel na pravé straně rozběhnutého Daniše, ten přesprintoval svého soupeře, naservíroval od brankové čáry gólovou přihrávku Roubíkovi, pro kterého nebyl problém z 10ti kroků srovnat stav - 1:1. To už byl pár minut Český lev lepším mužstvem. V rozmezí několika minut kopali naši hráči snad 6 rohů, chybělo tomu jen zakončení. V čase kdy tlak "červenobílých" gradoval, udeřil soupeř ze standartní situace. Přímý kop mířící na Kalíka skončil trestuhodně v síti a Lány opět vedli - 1:2. Inkasovaná branka Kolešovice nezlomila, naopak pokračovali v aktivní hře a ve 35. minutě se opět měnilo skóre. Barthel perfektně uvolnil Roubíka, který tváří v tvář gólmanovi nezaváhal - 2:2. Neuběhly ani 3 minuty a Roubík završil svůj hattrick. Náš útočník zachytil chybné autové vhazování na lánského brankáře a lobem poslal Český lev poprvé do vedení - 3:2.

I druhý poločas začali Lvi velice dobře. V 52. minutě prošel aktivní Roubík přez 2 hráče až do velkého vápna, sám proti brankáři zvolil tentokráte místo zakončení přihrávku na nabíhajícího Kučeru. Tu ovšem stačila lánská obrana na poslední chvíli zablokovat. To bylo ze strany našeho týmu na dlouhé minuty bohužel vše. Lány vrhli veškeré síly do útoku a zatlačili Lev do hluboké defenzivy. Obrana, mnohdy i se štěstím, odolávala. Mužstvo podržel také několika dobrými zákoky, ve druhém poločase, výborně chytající Kalík. Lánský tlak ještě navíc podpořilo vyloučení Barthela z 80. minuty. Kolešovice horké chvíle přečkali a v samém závěru mohli z ojedinělého brejku definitivně rozhodnout. Stiska však trefil pouze břevno lánské branky.

Sestava ČLK:

Kalík - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Stiska, Barthel, Polánek D., Zuska - Roubík, Daniš

Střídali:

Bauer, Kučera, Kovář, Ridzoň