ČLK - Mutějovice 1:3 (NEW foto!!!!)

02.08.2009 00:32

By Čenda

 

FOTO: https://cenda81.rajce.net/Pratelak_-_Mutejovice

Za nesnesitelného vedra jsme dnes od 17:00 sehráli přátelské utkání s tradičním účastníkem 1. B třídy, FK Chmel Mutějovice. Zápas se odehrál  na velice tvrdém, drnovatém a suchém terénu v Chrášťanech.

Soupeř, kterého vede od léta nový trenér, Miroslav Křivánek, nastoupil v téměř kompletním složení, z opor chyběli pouze Václav Štastný ,Petr Sajner a Michal Pacourek. V našem týmu chyběli  pro zranění Jaroslav Kovář, Jakub Kučera,  Martin Ferštl a Petr Hrubý, na dovolené byl Lubomír Kozák a pracovní povinnosti měl Petr Matějovský. Trenér nemohl počítat ani  s ještě na jaře hostujícím Petrem Jankurou a taktéž ani s brankářem Tomášem Rotkem, jehož hostování právě z Mutějovic  ještě nebylo dořešeno.

Od začátku utkání se vedro a tvrdý a nerovný terén podepsal na hře obou týmu.  Na obou stranách se objevovala řada nepřesností v rozehrávce, hlavně obě středové řady měli problém s tím něco vymyslet. Hosté působili od začátku přeci jen fotbalověji , ale byli sme to my, kteří si vytvořili první golovou situaci. Velice dobře zapresovali na pravé straně hostujícího vápna Ridzoň se Štíchou, obrali hostujícího obránce Rosu o míč, Štícha přihrál do středu Roubíkovi, který ještě přistrčil na vápno nabíhajícímu Barthelovi, jehož hezká technická střela placírkou skončila jen pár decimetrů vedle pravé tyče Malinovského branky. Další nebezpečný útok rozjel z hlouby obrany po levé straně Zuska ml., posunul před vápno Danišovi, ten ale prováhal vhodný okamžik k centru a jeho následnou snahu o přihrávku Ridzoňovi  uhasila hostující obrana.

Hosté sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale jejich ojedinělé šance, většinou ze standartních situací,někdy i se štěstím hasila nově poskládaná obrana, v čele se stoperem Tůmou. Další šanci jsme si vytvořili v polovině poločasu a to když Pech hrubou chybou vybídl k brejku Roubíka se Štíchou. Jenže druhý jmenovaný se sice zbavil dotírajícího Pecha, ale už neviděl lépe postaveného Roubíka a zpoza vápna pravačkou slabou střelou minul o 2 metry branku. Následovala šance číslo 3. Štícha vybojoval ve vápně chybujícího Pecha a přihrál pod sebe naslepo nabíhajícímu Rychtaříkovi, který míč ale přeběhl a hostující obrana pak už s klidem situaci vyřesila. Za zmínku stojí ještě nádherná střela z 25 m, kterou měl na svědomí hostující Drvota, ale Matějovský jeho bombu vyrazil konečky prstů na roh.

Druhý poločas začal sprchou. Hned z první akce, což byl roh hostů,přehlavičkoval Pech na penaltě Barthela a s přehledem hlavou zavěsil, 1:0. V 15. minutě druhého poločasu Michal Kalík na dvakrát ztratil míč uprostřed hřiště a trest na sebe nenechal dlouho čekat. Mutějovický protiútok do otevřené obrany, přihrávka ze strany, osamocený Placata ve vápně,Matějovský neměl šanci. 2:0. V této části zápasu byli hosté lepším týmem, drželi míč a český lev se dostával do útoku pouze sporadicky a to ještě z nakopávaných míčů. Po jednom takovém se kopal zkrácený roh za faul na Maisnera. Štícha nejdříve trefil hostující zeď a z následného rohu Roubík hlavou ve 100% šanci z malého o metr netrefil prázdnou branku. A tak přišel trest na straně druhé, rychlý Drvota přesprintoval Zusku st. a podél vyběhnuvšího Matějovského pohodlně zvýšil na 3:0!

Český lev se zmohl pouze na korigování výsledku, po kolmici Vicjana prostřelil Roubík Pavlovského 3:1, a to ještě v samém závěru Štícha možná zbytečně přihrával ze strany opět na Roubíka, ale ten místo branky trefil před sebou dobře postaveného Čihaře.  Ve zbytku minut se utkáni pouze dohrávalo a tak první přátelské utkání před slušnou návštěvou věrných fandů skončilo 3:1 pro hosty.

 

Sestava:

Matějovský Marek – Tůma – Zuska st., Kalík, Zuska ml. – Čech, Roubík, Barthel, Daniš – Štícha, Ridzoň

Hokejově střídali:

Maisner, Vicjan, Rychtařík, Dvořák

Trenér: Herink Oto