ČLK na Radonice nestačili

20.02.2010 18:14

V sobotním turnajovém utkání byl naším soupeřem tentokráte celek Radonic, který zatím neztratil ani bod. Souboj se odehrál na doposud nejhorším terénu, když polovinu hřiště pokrýval led!

První desetiminutovka se nesla v podobě nepřesností z obou stran a k vidění bylo hlavně nakopávání dlouhých míčů. Postupem času se náš soupeř lépe vyrovnal s těžkým terénem a převzali taktovku. Naše hráče převyšovali hlavně v dravosti a agresivitě, chyby v přihrávkách nahrazovali bojovností a dohrávaním soubojů, což dělalo Kolešovicím obrovské problémy. Nejdříve ještě soupeřovy útočníci na Sýkoru nevyzráli, když se po kolešovických zmatcích před vápnem odhodlaly k zakončení. Poté sice přišla dobrá kolmice Barthela za obranu Radonic, ale Kozák dlouhý míč neměl šanci dostihnout. A tak přišel první zářez do radonické pažby. Štícha uprostřed hřiště špatně nahrál na Jankuru a rychlý přechod do otevřené obrany zakončily Radonice gólovou střelou 1:0. Sparta ovládala hru, nepouštěla naš tým do útočení a sami hrozily. Ve 35. minutě skončil míč za bezmocným Sýkorou podruhé. Rozhodčí otočily aut a rychlá rozehrávka soupeře skončila na hlavě radonického útočníka 2:0. Jedinou větší šanci kolešovického týmu měla na svědomí dvojice Ridzoň, Polánek. Prvně jmenovaný zahrával rohový kop a Polánek zakončoval střelou z první těsně nad.

Druhá polovina utkání přinesla zlepšení projevu ČLK a s ním také šance. Hrálo se nahoru dolu. Gólově však trestal pouze radonický tým. Nejdříve přišel rohový kop na přední tyč, kde Matějovský nedokázal odhlavičkovat míč do bezpečí a překvapený hráč radonic nevědomky skóroval 3:0. Zásah s čílem 4 přišel po dlouhé kolé přihrávce na rozběhnutého útočníka. Při výběhu zaspal Sýkora a radonický hráč po kličce našemu brankáři upravil již na 4:0. V 59. minutě se dočkali také Kolešovice. Po autovém vhazování se dostal míč na vápno až k Matějovskému a ten technickou střelou s pomocí tečí snížil na 4:1. Ve zbytku utkání se hra naprosto vyrovnala a oba týmy pálily jednu šanci za druhou. Radonice těžily hlavně z dlouhých nákopů. Ale vystřídavší Marek Matějovský se překonával. Bohužel bez šance byl po chybě naší obrany, když Petr Matějovský tečoval míč přímo na radonického hráče a ten neměl problém 5:0. Na druhé straně přišli momenty jednoho z nejlepšíh kolešovických hráčů Daniše. Nejdříve po krásně kombinaci Ridzoň, Štícha druhý jmenovaný nahrál do gólové situace právě Danišovi, jeho střela těsně minula pravou tyč radonického golmana. Poté střílel znovu Daniš, ale vysoko nad. Další šanci pak spálil Polánek. A tak na druhé straně trestali Radonice. Jejich střela skončila přesně zaplula do levého horního rohu Matějovského branky. V nastaveném čase ještě Marek Matějovský rozehrával rukou na bratra Petra, jeho přihrávku však zastavila louže. Svou chybu však napravil a sedmý gól již za svá záda nepustil.

Sestava:

Sýkora (56. Matějovský M.) - Tůma - Hrubý, Kovář, Matějovský P. - Jankura, Štícha, Barthel, Daniš - Kozák (35. Ridzoň), Polánek

Hokejově střídal: Rychtařík