ČLK rozdrtil Vroutek

06.02.2010 17:10

FK Vroutek - ČLK 1:6 (0:3)

 

Druhé kolo zimního turnaje proti sobě svedlo dva týmy, které vyšly v prvním kole bodově naprázdno. ČLK a FK Vroutek. Utkání se sehrálo opět na velice těžkém a ledovatém terénu. Místy by hráčům více slušely brusle, než kopačky, či turfy.

Kolešovice, ač po náročném soustředění udávali od začátku do závěru, až na malé vyjímky tempo a spád hry. Nejdříve se v 5. minutě zatím zastřeloval Ridzoň, který zakončoval z úctyhodné vzdálenosti. V 10. minutě už to bylo ale 0:1 pro lva. To se trefil Kozák. V zápětí to mohlo být ještě veselejší, to šli proti samotnému obránci Kozák a Ridzoň. Kozák předložil na vápno Ridzoňovi, který střílel, ale vroutecký brankář dobře zasáhl. Chvíle Ridzoně měla teprve přijít. V 18. minutě se Kozák probil do vápna, dorážel Ridzoň, brankář míč vyrazil na vápno a Daniš propálil vše co mu stálo v cestě - 0:2. Nejnebezpečnější šance Vroutku přišla ve 25. minutě. Centr do vápna odvracel Štícha, ale trefil si u těla ruku. Rozhodčí přísně nařídil penaltu. Sýkora v brance pak jen sledoval, jak hráč Vroutku o metr minul jeho levou tyč. Ve 28. minutě po kombinaci Ridzoň, Kozák střílel hezky Polánek, brankář se však vyznamenal, stejně tak poté proti Rizoňovi. Do boční sítě mířil po odraženém míči ve 34. minutě Krumhanzl. Ve 36. minutě přišel nejkrásnější moment první půle. Daniš s Kozákem připravili pro Ridzoně střeleckou pozici a ten z 25 metrů trefil pravou šibenici - 0:3. Soupeř z Vroutku pak ještě 2x prověřil Sýkoru, ten však neměl větší problém.

Do druhé půle vlétl český lev jako uragán. Ve 48. minutě připravil Kozák na střelu Čechovi a ten svým prvním dotekem s míčem s pomocí teče vrouteckého obránce zvýšil na - 0:4. V 55. minutě svým druhým gólem v zápase navýšil na 0:5 Kozák. Ve vápně se trefil k právé tyči. V 62. minutě už to bylo 0:6. To si Kozák poradil jak s obráncem tak i s brankářem a střelou do prázdné branky završil svůj hattrick. V dalších minutách se hrálo především ve středu hřiště, bez větších šancí. Velice dobře hrající obraná čtveřice nepouštěla Vroutek na dostřel branky, kterou ve druhé půlce hájil Marek Matějovský. V 74. minutě zkoušel střílet Barthel. S jeho střelou si však brankář poradil. V 78. minutě se hráči Vroutku dočkali čestého úspěchu, kdy skórovail podél Matějovského, který si na střelu pouze sahnul. Nejzajímavější moment závěrečných minut pak obstaral hráč Vroutku, když držení Matějovského oplatil pořádně od podlahy kosou zezadu.

Kolešovice si tak připsali první a naprosto zasloužené vítězství v turnaji 1:6.

Sestava:

Sýkora (46. Matějovský M.) - Matějovský P. - Hrubý, Kučera, Krumhanzl - Polánek (46. Polcar), Barthel, Štícha, Daniš (46. Zuska) - Kozák, Ridzoň (46. Čech)