Další remíza

25.04.2010 04:23

ESTA Oráčov - ČLK 1:1 (1:1)

 

Branky: 34. Štícha

Žluté karty: Krumhanzl, Kozák, Matějovský P.

 

V Oráčově se od začátku hrálo bojovné a místy hodně tvrdé utkání s velkým množstvím šancí na obou stranách. Brankáři však byli proti. Domácí se spoléhali na svou typickou hru dlouhých nakopnutých míčů.

Začátek první půlky byl v režii domácích fotbalistů. Již v 5. minutě vybojoval téměř ztracený míč u brankové čáry Bařtipán, odcentroval na penaltu, kde tyčel nejvýše Jeníček, jenž orazítkoval tyč Matějovského branky. Ve 12. minutě fauloval Petra Matějovského, bez povšimnutí rozhodčího Szaba, loktem Jeníček. Největší nebezpečí produkovala ESTA z dlouhých házených autů, které Jeníček sklepával hlavně pro Bařtipána. Ten se ocitl v dobré šanci v 19. minutě, ale Marek Matějovský výborně zasáhl. Kolešovice se zmohli pouze na dva výpady v podání Kozáka. Ty byly ale bez většího efektu. Ve 24. minutě domácí korunovali svůj tlak gólem. Míč prošel od Oráčovských záložníků až k Bařtipánovi a ten prostřelil našeho golmana mezi nohama - 1:0. Lev tak poprvé na jaře prohrával. Ve 28. minutě se do megašance dostal Kozák, ale odmítl vyrovnání, když nastřelil pouze domácího brankáře. O 6 minut později už ale bylo vyrovnáno. Štícha si narazil ve vápně s Kozákem a s pomocí oráčovského beka dopravil míč za záda bezmocného brankáře - 1:1. Kolešovice po vstřelené brance očividně ožili. Ve 38. minutě prodloužil Krumhanzl míč hlavou za domácí obranu, kam si naběhl Štícha, tomu scházelo pár centimetrů, aby mohl sám před domácím strážcem svatyně zakončovat. Ve 41. minutě centroval z levé strany do ohně Matějovský, Kovář by však na zadní tyči potřeboval o pár centimetrů více k lepšímu zakončení.

Druhý poločas přinesl rozhodně pohlednější fotbal. V 52. minutě zahrozil znovu domácí Bařtipán, Matějovský byl na svém místě. V 60. minutě to byl znovu atakoval naší branku Oráčov, Jeníček však trefil míč přímo do náruče našeho brankáře. V 65. minutě přišla další chvíle Kozáka, ten však v tutovce opět nevyzrál na oráčovského brankáře. O chvili později měl dobrou příležitost po závaru ve vápně domácích Kovář, pro kterého vybojoval míč Štícha. V 69. minutě byl stav nejvyššího ohrožení před Matějovským. Postarali se o to opět kdo jiný než Jeníček s Bařtipánem, prvně jmenováný prostřelil míč až do sítě, gól však pro útočný faul nebyl uznán. V 72. minutě zakončoval před vápnem z voleje Matějovský, jeho tečovaná střela doputovala až ke Kozákovi, který stál bohužel v ofsajdu. V 75. minutě zkoušel štěstí metr za vápnem Barthel. O 4 minuty později střílel nebezpečně Daniš, jeho projektil brankář pouze vyrazil před dobíhajícího Kozáka, ten ale nastřelil znovu jen ležícího domácího čaroděje. V 82. minutě mohlo být zle pro ČLK. Petr Matějovský ztratil míč na levé straně, domácí se dostali až do vápna, kde nikým neatakovaný Jeníček ze 2 metrů trestuhodně přestřelil. V zápětí se uvolnil na druhé straně Kozák, jeho nádhernou střelu k tyči bravůrně zlikvidoval opět všude přítomný domácí golman. 4 minuty před závěrečným hvizdem propadl míč přes naše stopery až k Bařtipánovi, který se řítil sám na Marka Matějovského. Jeho bravůrní zákrok ale zachránil Lev od inkasování. V nastaveném čase domácí neudrželi nervy na uzdě, když hlavně kapitán Radek Vachtl provokoval po souboji v našem vápně Ridzoně. Rozhodčí tak minutu před uplynutím nastavení raději utkání ukončil. ČLK ani v 5. jarním střetnutí nepoznal hořkost porážky.

Sestava:

Matějovský M. - Hrubý, Tůma, Kučera, Matějovský P. (87. Ridzoň) - Čech (46. Maissner), Barthel, Štícha, Krumhanzl (64. Daniš) - Kozák, Kovář

 

Ostatní výsledky 18. kola OP:

Tn. Rakovník B - So. Sýkořice 9:1 (5:1)

So. Branov - FC Po Olešná 8:1 (3:1)

FK Hředle - Ol. Rakovník 0:0 (0:0)

So. N. Strašecí B - SK Pavlíkov 3:4 (1:2)

SK Lány - TJ Roztoky 3:0 (1:0)

So. Mšec - FC05 Zavidov 4:2 (1:0)