Derby ovládla bez větší námahy Kněževes

24.09.2012 07:57

ČL Kolešovice

 

1:4

(1:1)

FK Kněževes

5. kolo - II. třída OP, 22. září 2012, 16:30

23. Polánek D.

 BRANKY 

55., 75. Večeřa, 18. Hlavatý,

82. Králička ml.

Krumhanzl, Daniš

 ŽK 

Králička ml.

-

 ČK 

 

 Rozhodčí: Miloslav Blín - Jiří Szabo, David Lelovski

 Stadion: Kolešovice

 

Pět zápasů, jeden bod. To je bilance Českého lva po derby s Kněževsí. Ten doplácí na zbytečně inkasované branky a téměř nulovou ofenzivu, v podobném duchu se totiž vyvíjel i sobotní zápas.

Našlapaný stadion v Kolešovicích mohl vidět lepší vstup Kněževse do utkání. S nebezpečnou střelou Hlavatého z pravé strany si poradil náhradník mezi tyčemi Kalík a průnik Komžíka středem hřiště spacifikovala obrana ČLK. Utočné akce Českého lva z velkou jednoduchostí hasil v drtivé většině Jan Vrábík. Ten stál také u zrodu prvního kněževeského gólu. Hostující stoper prošel v 18. minutě pohodlně středem hřiště, následoval centr z pravé strany na neobsazeného Hlavatého, který z první střílel přesně k levé tyči bezmocného Kalíka - 0:1. Lev se ovšem dokázal z inkasované branky oklepat hodně rychle. Ve 23. minutě zakombinoval u pravé postranní čáry Kozák s Krumhanzlem, který ještě posunul míč na nabíhajícího Polánka a ten placírkou trefil míč z hranice vápna presně k levé tyči Lennerovi svatyně - 1:1. Tímto také skončil výčet vyložených šancí prvního poločasu. Hrálo se především uprostřed hřiště a ani jeden z brankářů moc práce neměli.

Jestli se první půle dala nazvat vyrovnanou, tak poločas druhý ovládla jednoznačně Kněževes. Vyjímkou byla v 52. minutě povedená střela Dana Polánka z 25 metrů, kterou Lenner s obtížemi vyrážel mimo branku. Pak už dominovali na hrací ploše pouze hosté. V 55. minutě nabídl Lev vedoucí gól Večeřovi. Hlavatý pohodlně odcentroval z pravé strany a osamocený Večeřa zakončoval z 10ti kroků patou - 1:2!!! Ne, že by si hosté vytvořili nějak obrovský tlak, ale drželi míč na svých kopačkách a trestali téměř veškeré naivní chyby ČLK. V 69. minutě trefil technickou střelou levou spojnici Kalíkovi branky Hlavatý. Rozhodnutí přinesla 75. minuta. Po jedné ze zbytečných ztrát míče uprostřed hřiště se řítili 4 kněževeští na 2 obránce Lva. Přihrávku do pozice hraničící z ofsajdem dostal Večeřa a ten už si v podobných situacích dokáže poradit - 1:3. Poslední hřebíček do kolešovické rakve zatloukl Králička, který obral o míč zbytečně chybujícího Krumhanzla a podél Kalíka uzavřel skóre utkání - 1:4.

Sestava ČLK:

Kalík - Herink, Vicjan (78. Zuska), Štícha, Matějovský P. - Krumhanzl, Polánek D., Barthel, Daniš -  Jankura (46. Kovář), Kozák

Sestava FK Kněževes:

Lenner - Čihař P., Vrábík, Hrubý K., Vršecký J. - Králička ml., Komžík, Růžička, Hanych (46. Čihař R.) - Večeřa (81. Vršecký), Hlavatý (75. Kutílek)

Ostatní výsledky 5. kola:

FC Po Olešná - FK Hředle 3:1 (1:1) /Drvota, Polášek M., Polášek R. - Houdek/

So. Branov - SK Senomaty 1:3 (0:1) /Dubský T. - Vopat, Kukla, Tajbl/

FC Jesenice - Oh. Městečko 0:2 (0:1) /Šnídl P., Mika/

So. Janov - FC 05 Zavidov 0:2 (0:0) /Urik, Skoupý/

ESTA Oráčov - Sp. Lužná 3:2 (1:2) /Jeníček, Tokar, Pfeifer - Hájek, Černý/

So. Mšec - SK Pavlíkov 1:0 (0:0) /Pelc/