DOROST - na úvod koleda

05.09.2009 12:39

BY ČENDA

 

FOTO: https://cenda81.rajce.net/Dorost_-_Msec

 

 

V prvním kole OP dorostu přijel do Kolešovic celek Mšece, který přišel v loňské sezoně o vítězství v soutěži až v posledním kole, kdy právě kolešovičtí dorostenci překvapivě zvítězili na jeho hřišti. Trenér Dvořák se potýká s nedostatkem hráčů a už tak bídnou docházku podtrhla ještě neúčast Marka Matějovského v brance, za kterého musel zaskočit stoper Kalík, dále pak Kottka a Kaufmana, a zranění Zusky. Z žáků tak museli vypomoc Jakub Houška a Herink. I tak domácí dorostenci nastupovali pouze v 10.

Od začátku zápasu převzali iniciativu hosté a nepouštěli kolešovické do hry, ti se naopak museli bránit nebezpečním akcím soupeře. Už ve druhé minutě byl napomínán Daniš žlutou kartou. V 5. minutě viděl stejnou kartu i Polánek, po chybě rozhodčího Szaba, když špatně posoudil jeho souboj se Zemanem. V 8. minutě zatlačili mšečtí naše mužstvo až před branku, ale střela hostujícího záložníka byla naštěstí zablokovaná. První pološance domácích přišla v 10. minutě, kdy krásně do prostoru přihrával Jakub Houška, ale Daniš svou slabší pravou nohou nevystřelil a míč ztratil. Hosté zahrozili z levé strany,to dobře střílel Kočí, ale Kalík zachránil. V 18. minutě se zjevil ve své první šanci Daniš, střílel ale vysoko nad. Poté byla k vidění akce trojice, Marek Houška, Jakub Houška a Daniš, ten ale opět střílí vysoko nad. Ve 21. minutě se hezky uvolnil před vápnem Herink, ale jeho slabá střela neměla naději. Ještě z téže akce kolešovičtí vybojovali trestný kop ze 20 m. K zahrávání se postavil Daniš, ale minul o pár centimetrů břevno Tomešovi branky. 30. minuta a asi největší šance ČLK v prvním poločase, Daniš prodloužil hlavou výkop Kalíka, a za obranou se oběvil sám Marek Houška, tomu chyběl krok. Vše včasným vyběhnutím vyřešil hostující brankář.  33. minuta a v obrovská šance Kočího, který opět z levé strany nevyzrál na Kalíka. Ve 35. minutě krásně narazil Kočí Kumstátovi, ten těsně míjí pravou tyč. V 38. minutě se dobře na vápně otočil Zeman, ale výborným zákrokem mu nedovolil vystřelit Rudovský. Z protiútoku se individuálně probijel Daniš od pravé postraní čáry, ale s jeho střelou doprostřed Tomeš žádnou práci neměl. O 2 minuty později Kočí přihál mezi domácí obránce na Zemana a ten do protipohybu Kalíka otevřel skore - 0:1.  Do konce prvního poločasu přichází ještě jedna velká šance hostů.Znovu míč na Zemana, ten se snažil přehodit vybíhajícího Kalíka. Chybělo pouze pár centimetrů.

Druhý poločas začal lépe český lev. Nejdříve pronikal po levé straně sám Houška, ale míč si na poslední chvili předkopl a brankář byl u něj dřív než domácí útočník. Ve 49. minutě dostal dlouhý míč z obrany do běhu Daniš, přesprintoval 2 bránící hráče a podél Tomana srovnal na 1:1. Tento stav bohužel dlouho nevydžel. V podstatě z další akce se opět radovali hosté. Zeman z první krásně připravil Kočímu a ten vymetl šibenici - 1:2. V 56. minutě už to bylo 1:3 - to nehlídaný Škuthan střílel k tyči. V té době už se domácí pouze bránili obrovskému tlaku Mšece a ti v tréninkovém tempu využívali jednu šanci za druhou. Nejdříve ještě chytil Kalík hezkou střelu k tyči od hostujícího záložníka, ale poté v rozmezí 2 minut úřadoval Zeman - 1:4 a 1:5. V ojedinělé akci ČLK na hranici vápna obránce fauloval Polánka, ten však z nabídnuté penalty trefuje pouze břevno. Na druhé straně naopak potrestal chybu domácích obránců opět Zeman - 1:6.  V 70. minutě po střetu Daniše a Zemana dostal druhý jmenovaný žlutou kartu. V 75. minutě nakopl dlouhý míč Herink, ten doběhl Rudovský, ale klička golmanovi na hranici vápna mu nevyšla. Že je domácí obrana děravá jak ementál, poznal v 77. a 79. min znovu Zeman 1:7 a 1:8. Nutno říci, že většinu gólových přihrávek vytvořil nejlepší hráč hostů, tak i utkání Kočí. Ten si svůj druhý zásah v zápase schoval do 81. minuty. To rezignovaní domácí ztratili míč uprostřed hřiště, Zeman zatáhl míč do vápna a Kočí pohodlně doklepl do prázdné branky - 1:9.  V 86. minutě upravil na 2:9 individuální akcí Daniš. V 87. minutě se skóre zastavilo na stavu 2:10, to po centru do vápna zakončoval Cífka.

 

Sestava:

Kalík - Polánek - Řehák, Novotný - Rudovský, Houška J., Maisner, Herink - Daniš, Houška M.

 

Další výsledky:

SK Lány - TJ Roztoky 1:1 (0:1)

Tn. Rakovník - FC05 Zavidov 5:2 (3:1)