Důležité vítězství na půdě Lišan

09.11.2015 12:20

SK Lišany

 

0:2

(0:1)

ČL Kolešovice

12. kolo II.třída - 8. listopadu 2015, 14:00

 

 BRANKY 

3. Polánek D., 65. Herink J.

65. Feher

 ŽK 

33. Holeček M., 72. Štícha
66. Feher

 ČK 

74. Holeček M.

 Rozhodčí: Strouhal

 Stadion: Lišany

Hráči zápasu: Herink A.
V utkání s Lišany jsme již nutně potřebovali bodovat, v opačném případě by nás soupeř přeskočil v tabulce. Vypořádat jsme se museli jak se souběhem utkání našeho A a B týmu, tak s absencí několika hráčů, kteří z různých důvodů do důležitého utkání nenastoupili. Do Lišan tak dorazilo pouze nejnutnější torzo 11ti lidí.

Začátek zápasu nám vyšel náramě. Polánek dostal od Holečka výborný pas za obranu, skóre se však zatím neměnilo. Vzápětí se Polánek dostal znovu do samostatného úniku, nahrávajícím byl tentokráte Stiska, a náš útočník se tentokráte nemýlil - 0:1. I nadále Lev domácí přehrával a vytvářel si šance. Do 100% tutovky se dostala nová posila z Hořesedel Luksch, míč skončil po jeho zakončení těsně vedle. Po hezké kombinaci pak střílel nad Stiska. Domácí špatně nehráli, ale povětšinou se dostali maximálně před velké vápno ČLK, nebo k rohovému kopu. Ostatní příležitosti posbíral s jistotou Herink. Zle však mohlo být 2 minuty před koncem. Za obranu Lva se dostal Jakub Hamouz, a Herink poprvé čaroval. Do kabin tak odcházel spokojenější Lev.

Druhou půli odstartovali lépe domácí a Lev se nemohl dostat do hry a koledoval si o vyrovnání. Pokud si neporadila s pokusy Lišan obrana, byl vždy na místě s výbornými zákroky Herink, který minimálně 2x podržel naděje hostů na 3 body. V 65. minutě rozehráli na krátko standartní situaci Štícha s Polánkem, ten odcentroval do vápna a osamocený J. Herink trestal. Domácí mohutně protestovali a reklamovali ofsajd, sudí Strouhal byl však jiného názoru. Pro kritiku rozhodčího pak musel Feher po dvou žlutých kartách předčasně pod sprchy. Českému lvu se tak naskytla přesilovka. Bohužel jen do 74. minuty, kdy neudržel nervy Holeček a za strčení do soupeře viděl po právu červenou kartu. Lišany se navzdávali a snažili se alespoň zdramatizovat utkání. V 77. minutě se ve snaze hlavičkovat míč srazili Štícha a Hamouz, oba souboj odnesli tržnou ranou a ze zápasu museli odstoupit. Lev bohužel nemohl střídat a tak dohrával pouze o deviti hráčích, kteří závěrečný nápor domácích ustáli a vybojovali důležité 3 body.
 
Po sérii nezdarů jsme chtěli konečně naplno bodovat, navíc se soupeřem, který na tom byl podobně jako my. Bohužel nemohli jsme nasadit to nejsilnější co máme, ale to ani domácí, kterým určitě citelně chyběl vyloučený kanonýr Jelínek. Nebyl to z naší strany žádný extra fotbal, spíš boj a plno nepřesností, ale hraje se na góly. V zakončení jsme byli efektivnější a důraznější než soupeř a to dnes rozhodlo.
 

Sestava ČLK:

Herink A. - Herink J., Vicjan, Barthel, Štícha - Houška, Jankura, Holeček M., Stiska - Polánek D., Luksch

Sestava Lišany:

Řepka Z. - Kindl, Chládek, Krůta, Žalud - Hamouz V., Řepka L. (70. Zouplna), Paseka, Feher - Hamouz J. (77. Kaňák), Bičík

Ohlasy z tábora soupeře:

Václav Švelch (trenér): Bez ohledu na sporný druhý gól, při kterém měl být pískán ofsajd, měli hosté z Kolešovic větší chuť hrát a v duelu mužstev ze spodní poloviny tabulky prokázali větší vůli po vítězství. My nedokázali zopakovat zodpovědný výkon z Janova a nechali si hned na začátku dát laciný gól, který hodně ovlivnil další vývoj zápasu v tom smyslu, že jsme byli zbytečně nervózní, měli problém rychle dostat balón pod kontrolu, dělali jednoduché chyby a získali minimum odražených míčů. Přesto jsme si dokázali vytvořit dostatek šancí minimálně na zremizování zápasu, ale znovu nás zradila střelecká produktivita. Ještě bych chtěl ocenit přístup kolešovického hráče Jakuba Viciana, který mně s Martinem Kaňákem výrazně pomohl na hřišti prvotně ošetřit zraněného Jakuba Hamouze, jakož i přístup diváka p. Hamouze staršího, který oba zraněné hráče, tedy i kolešoviského kapitána Michala Štíchu, odvezl na odborné ošetření do rakovnické nemocnice.