Generálku na jarní část sezóny rozhodly penalty

19.03.2016 18:23

ČL Kolešovice

 

3:2 PK, 2:2

(0:1)

Sj. Zvolněves

Přípravné utkání - 19. března 2016, 13:00

Polánek D. (Vicjan), Rychtařík (Polánek D.)

 BRANKY 

 
 

 ŽK 

 
 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Sedláček

 Stadion: Rynholec

Hráči zápasu: Kalík

Sestava ČLK:

Jelen (46. Kalík) - Herink J. (35. Houška), Kovář, Vicjan, Matějovský P. - Ridzoň, Barthel, Suchánek, Rychtařík - Kalík (46. Jelen), Polánek D.

Lev, v posledním přípravném zápase, který byl současně i soubojem o 3. místo zimního turnaje, postrádal s různých důvodů velké množství hráčů. Prvních 35 minut musel odehrát dokonce jen v desetil. Soupeř byl po většinu této doby aktivnější a nebezpečnější. Proti velkým šancím výborně 2x zasáhl Jelen, jednou zachránila náš tým tyč. Na druhé straně měl výbornou šanci Ridzoň, který trefil jen brankáře. V době, kdy byli Kolešovice již kompletní a vyrovnali hru paradoxně inkasovali.

Po změně stran se hrála vyrovnaná partie. Slavoj lépe kombinoval, Lvi zase byli nebezpečnější v "šestnáctce". Hned v úvodu skvěle zasahoval Kalík. Brzo dokázal skóre vyrovnat, po vybídnutí Vicjana, lobem přes vyběhnuvšího brankáře Polánek. Další minuty patřili Jelenovi. Nejdříve nachystal centrem z pravé strany výbornou šanci Polánkovi, ten střílel z druhého doteku mimo a poté měl proti sobě 2x pouze brankáře hostí. V prvním případě netrefil náš útočník vůbec branku, podruhé mu míč v rozhodujícím momentu utekl. I tak mohl jít ČLK do vedení, když Vicjan vybojoval, po faulu brankáře, pokutový kop. Polánek však nabídnutou příležitostí pohrdl. V 74. minutě se znovu radovali hosté - 1:2 a mohlo být i hůř. Kalík však, i přesto, že byl daleko před brankovou čárou, vytěsnil fantastickým zákrokem téměř jistý třetí gól soupeře. I podruhé v utkání ovšem dokázal Český lev na soupeřovo vedení odpovědět. Polánek předložil míč do gólové příležitosti Rychtaříkovi a ten srovnal na konečných 2:2.

O vítězi museli rozhodnout pokutové kopy. Hned v první serii neproměnil Barthel, podobně si následně vedl i Matějovský, který trefil břevno. Jenže hrdina penaltové loterie Kalík dokázal chytit 3 pokusy hostů! A protože Vicjan, Jelen i Rychtařík míč za záda brankáře dopravili, mohl se Lev radovat z konečného 3. místa.