Jechnitz....zase nitz

09.04.2014 20:56

FC Jesenice

 

3:2

(2:0)

ČL Kolešovice

16. kolo - II. třída, 5. dubna 2014, 16:30

John J. 2, John P.

 BRANKY 

Matějovský (PK), Jankura

Brda, Čížek, Kalaj

 ŽK 

Roubík, Zuska, Jankura
Čížek

 ČK 

Barthel

 Rozhodčí: Sixta - Sýkora, Schoř

 Stadion: Jesenice

 

Jak již bývá tradicí, v Jesenici nás čekal perfektní pažit a domácí, sršící dobrou náladou. Co by ne, dorazili Kolešovice, to je minimálně bod, ne-li tři v kapse. Malilinkatej Míša Páca s kapitánskou páskou, druhej Míša z Oráčova na levém beku, to už je snad možný všechno.

No kletbu JESENICE jsme opět nezlomili...ohraná píšnička. Nadšení z posledního zápasu bylo tatam, když se famózně ustřelil John. Lev se sice snažil hrát, jenže velké vápno domácích bylo prostě zapovězené území, které střežil na výbornou Brda. A tak Jeseničtí podnikli rychlý kontr a tekli jsme 2:0 - nervy zatím netekly, to až nakonci. Jestli měli Lvi vůbec nějakou dobrou šanci v prvním poločase...tak asi nic moc zajímavýho.

O přestávku jsme se trošku poštěkali a šlo se na věc. Vypadalo to, že to snad i splnilo účel - Roub si to najednou šturmoval sám na bránu. Zřejmě se však drží hesla: "Zatím není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř!" ,a tak góly pořád někde schovává...už teda celkem dlouho, snad příště proti Ptákořezům. Lev se naštěstí kýženého výsledku dočkal. Při závaru před vlastní brankou se s tím vůbec nepáral Brda a Jarda Kovář pocítil na svých nohách sáně "made by" Řepka. Penalta jasná, možná i o červenou kartu si to říkalo. Matěják, stejně jako s Městečkem, využil nabídnutou příležitost bezpečně. Klíčový okamžik přišel vzápětí. Souboj kapitánů Kormoránů překvapivě vyhrál ten menší a bylo vymalováno - gól dával zase nějakej John. Lev se snažil seč mu síly stačili, jenže nic z toho. Vystřídavší Toník "mimozemšťan" Růžička, mocně podporován místní tribunou, mohl přidat gól č. 4 - nedal a "jakástakás" naděje stále žila. 10 minut před koncem ještě stačil snížit z dorážky Jankura a Lev spurtoval za vyrovnáním.....pozdě. Kdyby jen tušil sudí Sixta, co se rozpoutá po jeho závěrečném hvizdu, možná by se hrálo ještě dneska. Baryk to zase nevydržel a jeho blikanec byl z kategorie "the best of". Křičelo se, nadávalo, uráželo se a skoro se i mlátilo...štěstí to, že je Jarouš jest hráčem zkušeným a s vypětím všech sil držel šelmu v bezpečné vzdálenosti od "černé" kořisti. I tak dres s č. 10 bude zřejmě po zbytek jarní sezóny ve skříní, rozhodně ale ne v té výkladní.

Sestava:

Ivíto - Čenda, Venda, Vicka, Švestka - Sísa (55. Míírek), Blikanec, Vočko, Baur - Roteiro (35. Jarouš), Faryna