Jednoznačný postup do dalšího kola poháru

19.08.2013 09:13

Sj. Chrášťany

 

4:9

(2:4)

ČL Kolešovice

2. kolo okresního poháru, 17. srpna 2013, 17:00

37., 75., 86. Dvořák, 5. Loula

 BRANKY 

3., 29., 84. Krumhanzl, 24., 58., 68. Polánek,

5., 66. Zuska, 60. Herink

 

 ŽK 

Ridzoň, Krumhanzl

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Beran - Švácha, Schoř

 Stadion: Chráštany

 

První ostrý zápas sezóny odehrál náš tým, v rámci 1. kola okresního poháru, na půdě Chrášťan, hrajících III. třídu. V souboji, kde zvítězila ofenziva nad defenzivou, splnil roli papírového favorita Český lev.

V úvodním poločase se na branku čekalo pouhé 3 minuty. Krumhanzl zahrál rohový kop přímo do branky a Lev vedl 0:1. Na odpověď nečekali domácí příznivci dlouho. O 2 minuty později střílel Loula a míč propadl k překvapení všech Vavřínovi pod tělem až do sítě - 1:1. Gólové hody však pokračovali dál. Ještě v téže minutě na druhé straně sestřílel nadvakrát k pravé tyči Zuska - 1:2. Obraná činnost Lva byla v prvním poločase prachbídná a jen díky tentokráte výbornému Vavřínovi náš tým znovu neinkasoval. Po gólu volali hlavně 2 nebezpečné akce rychlonohého Louly. Ve 24. minutě se prosadil na druhé straně Dan Polánek a Lev vedl 1:3. O 5 minut později už vedli Kolešovice o 3 branky, to se pěknou střelou z vápna prezentoval Krumhanzl. Rychlé a nápadité kombinace dělali Slavoji velké problémy a jen díky nepřesnému zakončení našich hráčů nebyl rozdíl ve skóre ještě vyšší. Navíc ve 37. minutě snížil na 2:4 Dvořák.

Definitivní KO uštědřil Lev Chrášťanům v 58. minutě, kdy nádhernou akci zakončoval po přihrávce Herinka Polánek do prázdné branky - 2:5. O 2 minuty později si stejní hráči roli vyměnili. Tentokráte přihrával Polánek a na 6:2 zvyšoval Herink. V 66. minutě svůj dobrý výkon okořenil druhou brankou Zuska, který zakončoval sólo mazácky přez padajícího Poláka - 2:7. Hattrick pak uzavřel v 68. minutě Polánek. To ovšem nebyl třígólový počin jediný. Podobně se vedlo ještě Krumhanzlovi, který skóroval potřetí v 84. minutě a na straně druhé Dvořákovi, který navázal na svůj gól ze 75. minuty ještě zásahem hlavou v samém závěru zápasu.

Sestava ČLK:

Vavřín - Ridzoň, Štícha, Barthel, Matějovský P. - Herink, Zuska (68. Rychtařík), Stiska, Krumhanzl - Polánek D., Bauer

Sestava Sj. Chrášťany:

Polák - Stuchl, Peroutka, Lauber, Rédl T. (75. Prepletaný) - Stibor, Erben, Dvořák, Rédl L. - Řezniček (46. Procházka) , Loula