Jesenici jsme porazit opět nedokázali

20.05.2013 14:58

ČL Kolešovice

 

1:1

(0:0)

FC Jesenice

22. kolo - II. třída OP, 18. května 2013, 17:00

50. Daniš

 BRANKY 

52. Kotek

Roubík, Stiska

 ŽK 

Brda

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Brda Jan - Špidra Marek, Fejfar Jakub

 Stadion: Kolešovice

 

Mužstvo Jesenice se pro Český lev stává prokletím. Červenobílím se z posledních 8 vzájemných mistrovských duelů podařilo vyválčit pouze 4 remízy. A ne jinak tomu bylo i sobotním zápase. Ke 3 bodům bylo tentokráte hodně blízko, to by ovšem musel Lev proměňovat i ty nejvyloženější šance.

První dvacetiminutovka nesla rukopis domácích Kolešovic. Domácí hráči se tlačili do ofenzivy a vytvářili si několik vynikajících gólových příležitostí. Tu první měl na kopačkách Holeček, který v 8. minutě zakočoval z bezprostřední blízkosti pouze do brankáře Kalaje. Ve 12. minutě mohl otevřít skóre Daniš. V 18. minutě centroval z pravé strany před branku Stiska, Krumhanzl tečoval míč k úplně osamocenému Danišovi, který váhal se zakončení tak dlouho až nastřelil z 5 kroků vybíhajícího Kalaje. Až ve 24. minutě se objevili v šanci i Jeseničtí. Po přihrávce z levé strany se z hranice velkého čtverce opřel do míče Pacourek a štěstí, že jeho bomba mířila jen do připraveného Marka Matějovského. Domácím borcům zatrnulo o 5 minut později. Kotek se proháčkoval z levé strany do pokutového území a jeho nabídku poslal Mutinský těsně vedle levé tyče kolešovické branky. Ve 34. minutě se dostal za Jesenickou obranu Krumhanzl a jeho střela zapadla za přední tyč. Mávaný ofsajd ale překlazil radost ČLK.

Velice dobře začali Kolešovičtí i druhý poločas. Polánek našel přesnou přihrávkou Daniše, který krásnou ranou poslal míč z 22 metrů těsně pod Kalajovo břevno - 1:0. Radost ČLK neměla dlouhého trvání. Za 2 minuty podnikly Jeseničtí rychlý útok po levé straně. Fiala zatáhl míč do velkého vápna, zpětnou přihrávkou našel nepokrytého Kotka a jeho technická střela z 20ti metrů zapadla k pravé tyči - 1:1. O 3 minuty později se prodral středem hřiště Hořejší a jen těsně minul kolešovickou branku. To bylo ze strany Jesenice vše. Zbytku utkání už vládl jen Český lev. V 67. minutě měl po přihrávce Polánka prostor před soupeřovým vápnem Herink, místo střely však přišla jen přihrávka. V 73. minutě zastavil Brda kolešovickou akci uprostřed vápna rukou, jeho bratr v roli sudího pokutový kop nezapískal. O 5 minut později se v čistém souboji o míč s Danišem jesenický stoper Brda zranil a hosté, kteří už neměli žádného hráče na střídání, museli dohrávat o 10ti lidech. V 79. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Krumhanzla na zadní tyči Kovář. Kalaj míč se štěstím zneškodnil. O 4 minuty později se dral k brance osamocený Roubík, na poslední chvíli ho ovšem jeseničtí o míč připravili. V 86. minutě skočil Bauerův přímý kop těsně vedle levé tyče. Nejblíže byli Lvi gólu v 89. minutě. Bauer rozehrál standartní situaci podél zdi na Krumanzla, jehož tečovaná střela už putovala do sítě. Míč však na brankové čáře stačil ještě vykopnout Hořejší a uchránil tím jesenici alespon jeden bod.

Sestava ČLK:

Matějovský M. - Herink, Štícha, Kovář, Matějovský P. - Stiska, Holeček (80. Bauer), Polánek D., Krumhanzl - Roubík, Daniš

Sestava Jesenice:

Kalaj - Altman, Brda, Urik (25. Synek), John J. - Mutinský, Hořejší, Kotek, Pacourek - Fiala, Marek

Ostatní výsledky 22. kola:

FK Hředle – So. Branov 4:1 (2:0) (Vodrážka 2, Holý V., Sadílek – vlastní Došek)

FC Po Olešná – So. Janov 3:0 (1:0) – (Polášek M. 2, Polášek R.)

FK Kněževes – ESTA Oráčov 1:1 (0:1) – (Hanych – Vachtl S.)

SK Senomaty – So. Mšec 4:0 (3:0) – (Kukla 2, Kozák, Havel)

Oh. Městečko – SK Pavlíkov 4:1 (2:0) – (Bestajovský M., Urban J, Mika, Makarský – Franěk D.)

FC 05 Zavidov – Sp. Lužná 5:0 (2:0) – (Škyta 3, Devera, Pešek)