K bodu chyběla minuta

13.06.2011 21:11

Tn. Rakovník B – ČLK 3:2 (1:2)

Branky: 23. Zuska, 34. Daniš

ŽK: -

 

Ač v roli outsidera dokázal Český lev předvést na Šamotce bojovný a kvalitní výkon. Své vedení ovšem i přes řadu neproměněných příležitostí neudržel a v poslední minutě přišel i o bod.

Bez Polánka, který odcestoval na vodu, stále distancovaného Roubíka a jen na lavičce lehce zraněným Barthelem nastoupil proti posilněnému rezervnímu týmu Tatranu Rakovník. Z A mužstva od úvodních minut nastoupil Kapoun a Petr Kučera. Kolešovice však sehrály se zelenobílými vyrovnanou partii. Úvod se nesl ještě ve znamení mírného tlaku domácích, ovšem bez gólového efektu. Na straně druhé donutil, Fiedlera v brance Tatranu,  k zákroku střelou k pravé tyči Panc. V 17. minutě podnikli domácí rychlý brejk do otevřené obrany, Kučera se uprostřed hřiště zbavil Štíchy, zastavit ho nedokázal ani Vicjan a útočník Tatranu otevřel skóre zápasu. Pak ovšem přišli minuty Českého lva. Ve 23. minutě napřáhl z 35 metrů Zuska a jeho utěšená střela skončila pod břevnem zkoprnělého Fiedlera – 1:1. O 2 minuty později utekl obraně domácích Marek Houška, ovšem zakončení z jeho strany bylo hodně ukvapené. A do třetice červenobílí. Po kombinaci před vápnem se míč dostal na pravou stranu k úplně volnému Ridzoňovi, který ve velké šanci minul branku. Ve 31. minutě bylo horko před Matějovským. Jeden z domácích ze 7 kroků přestřelil odkrytou branku. Ve 34. minutě udeřil opět Český lev. Jankura našel na levé straně Daniše, ten svým typickým způsobem pronikl do vápna a vymetl pravou šibenici Fiedlera – 1:2. Před poločasovou přestávkou hlavičkoval mimo tři tyče z 10 metrů tísněný Petr Kučera.

Druhá půle odstartovala dvěmi velkými šancemi Daniše. Bohužel kýžený 3. gól z toho nebyl. Pomalu a jistě tak začali přebírat otěže zápasu domácí. Ovšem dobře pracující defenziva Lva dokázala odolávat. V 69. minutě měl Tatran možnost standardní situace z levé strany. Než se stačil Český lev zkoncentrovat, udeřil na zadní tyči hlavičkující Petr Kučera. Stejný hráč měl obrovskou možnost i o 5 minut později, jenže míč skončil jen v ochranné síti. V 81. minutě měl možnost brejku znovu Marek Houška, jeho střela skončila mimo tři tyče. Mezi 85. – 88. minutou se 2x vyznamenal po závarech Tatranu Marek Matějovský. Rozuzlení zajímavého zápasu přinesla 90. minuta. Kdy utekl jeden z Tatranských po pravé straně, ve vápně se nejlépe zorientoval Hanzl a střelou k pravé tyči vydřel 3 body pro zelenobílé barvy.

Sestava:

Matějovský M. – Spáčil, Vicjan, Kovář, Štícha – Ridzoň (74. Herink J.), Jankura, Zuska, Daniš – Panc (69. Barthel), Houška M.

 

Ostatní výsledky OP:

ESTA Oráčov – FC 05 Zavidov 3:2 (3:1)

TJ Roztoky – FK Hředle 1:2 (0:1)

So. Mšec – Sp. Lužná 1:4 (0:4)

FK Kněževes – SK Pavlíkov 2:2 (2:1)

SK Lány – FC Po Olešná 3:1 (1:1)

So. Srbeč – FC Jesenice 3:1 (1:0)