K vítězství stačil Pavlíkovu znovu jeden gól

04.10.2010 19:20

SK Pavlíkov - ČLK 1:0 (0:0)

ŽK: Jankura, Spáčil

ČK: Jankura

 

Již podruhé jsme v letošní sezóně zavítali do Pavlíkova. A stejně jako v srpnu v poháru tak i teď rozhodl utkání jediný gól. Domácí znovu vyhráli, ale tentokráte byl průběh zápasu naprosto odlišný.

Od úvodního hvizdu bylo vidět, že domácí SK je rozhodně zatím v lepším rozpoložení než trápící se Český lev. Ten se povětšinu času soustředil hlavně na defenzivu. Nutno podotknout, že celkem úspěšně. Domácí se během třicetiminutovky dostali k pár slabým střelám, které nemohli Matějovského rozhodně ohrozit. Konopásek v domácí brance se musel tak akorát nudit, protože míč viděl pouze z uctyhodné vzdálenosti. Když přítomnou hrstku diváků nedokázali bavit fotbalisté, rozhodl se vzít vše do svých rukou, do té doby velmi dobře pískající, sudí Aksamit. Nejdříve ve 26. minutě ukázal hodně přísnou žlutou kartu Jankurovi, aby o 5 minut později téhož hráče po druhé žluté vyloučil. Dodejme, že druhá karta přišla po zákroku Jankury ještě na domácí půlce hřiště. Tento moment bohužel utkání rozhodl a domácím hodně usnadnil cestu za třemi body. Paradoxně však největší nebezpečí pro naší branku "spáchali" po špatné vzájemné komunikaci Tůma a M. Matějovský. To už probíhala 44. minuta.

Druhý poločas měl samozřejmě očekávaný průběh. Pavlíkov držel míč a snažil se něco vymyslet na hluboký blok Lva. To se bohužel povedlo v 55. minutě. Bauer si šikovně zpracoval dlouhý míč do protipohybu P. Matějovského, zbavil se i dotírajícího Tůmy a šikovně přeloboval bezmocného Marka Matějovského. Na dlouhé minuty to však bylo od domácích vše. Ti sice drželi ve většině času míč na svých kopačkách, jenže vše končilo před velkým vápnem. Náznaky protiútoků Českého lva bezproblému domácí zadáci hasili v zárodku. V 82. minutě přišla jediná šance Pavlíkova na potvrzení výsledku, ale jeden z domácích po závaru trestuhodně přestřelil z 10 kroků branku. Lev sice bojoval, ale sílu, ani možnost alespoň na vyrovnání už neměl.

Sestava:

Matějovský M. - Spáčil, Tůma, Kučera (27. Maissner(79. Ridzoň)),Matějovský P. - Polánek (87. Rychtařík), Štícha, Vicjan, Daniš - Kovář, Jankura

 

Ostatní výsledky 7. kola OP:

SK Pavlíkov - ČL Kolešovice 1:0 (0:0)

FC Po Olešná - Sp. Lužná 1:4 (0:2)

FC Jesenice - FK Hředle 0:2 (0:1)

So. Srbeč - FC 05 Zavidov 2:1 (0:0)

SK Lány - Tn. Rakovník B 3:2 (1:1)

FK Kněževes - ESTA Oráčov 1:5 (1:2)

So. Mšec - TJ Roztoky 5:1 (4:1)