Kolešovice na domácí nestačili

14.02.2010 13:08

V dalším kole zimního turnaje čekal na ČLK domácí Krásný Dvůr. Kolešovice bohužel nemohli nasadit nejsilnější sestavu, ale i tak měl být výkon rozhodně lepší.

V úvodních minutách se hrálo především ve středu hřiště, na kterém byl hlavně namrzlý sníh, místy led. Domácí spoléhali hlavně na dlouhé míče na útočníky. Z několika takových se i dostali do zajímavých střeleckých pozicí. Postupem času se hra začala vyrovnávat. Dobrou přihrávku vymyslel v 15. minutě Krumhanzl na Kozáka. Ten však míč na sněhu nedostihl. V 17. minutě se Kozák uvolnil na levé straně vápna, zbavil se dvou obránců a v souboji se stopérem upadl. Penalta se správně nepískala. V 19. minutě přišel dlouhý míč za obranu, stopér Matějovský se nedohodl se svým bratrem Markem v brance, v poslední možné chvíli odkopem trefil jen dotírajícího útočníka a pro něj již nebylo složité uklidit míč do prázdné branky 1:0. Kolešovice se po obdržené brance vrhly do útoku. Ve 22. minutě hlavičkoval po rohu Zuzka tesně nad. Poté přišla individuální akce Kozáka. Z pravé strany se dostal až do vápna, vystřelil svou slabší levou nohou. Po zásahu zadáků se míč odrazil na úplně volného Polánka, který orazítkoval tyč. Ve 24. minutě zvonila tyč i na druhé straně po zakončení domácího týmu. Ve 26. minutě střílel Polánek, jeho pokus nadzvedl zady Štícha, ale mimo branku. Ve 35. minutě byla k vidění hezká akce českého lva. Štícha narazil Danišovi který zatáhl míč po levé straně. Centrem našel na druhé straně Čecha, ten mohl střílet. Ještě však přihrával před branku, kde byl Štícha, ve složité situaci už překonal brankáře, toho ale zastoupil obránce na brankové čáře. Na konci první půle se ještě prosadil Kozák, ale bez gólového efektu.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala opět pod taktovkou ČLK. První velká šance byla hned gólová. Po rohovém kopu se prosadil hlavou Štícha. Brankář míč vyrazil na čáru. Pomezní rozhodčí signalizoval gól a nepomohli ani protesty Krásného Dvora - 1:1. V 63. minutě mohlo být ještě veseleji, Štícha vrátil míč hlavou na vápno Polánkovi, jeho střela minula těsně levou tyč. V 66. minutě si Kozák poradil s domácí obranou, jeho hezkou přihrávku na vápno však nikdo nezužitkoval. V 68. minutě vykopával Matějovský, dlouhý míč prošel až na Kozáka, s jeho pokusem si ale brankář Krásného Dvora poradil.  Od této chvíle počítali své šance jen domácí borci. V 70. minutě reflexivně nohou Matějovský vykopl mimo branku střelu domácích. Kolešovice nedokázali na delší dobu podržet míč a z toho pramenili šance Krásného Dvora. Nejdříve nevěděla kolešovická obrana kam dřív, když míč prolétl přes celé vápno z leva a pak v zápětí i z druhé strany a po sérii tečí naštěstí mimo branku. V 78. se ještě nevešel pokus krásnodvorského záložníka těsně mezi  3 tyče Matějovského. Zasloužený trest tak přišel až v minutě 83. To domáčí útočník dostal míč z prava, uvolnil se před vápno a střelou nad Matějovského strhl vedení na stranu pořadatele turnaje - 2:1. Kolešovice už neměli síly na srovnání stavu. V největší šanci zastavil Kozáka praporek asistenta na pomezí. A v posledních minutách po rohu Krumhanzla na zadní tyči hlavičkoval Kovář, jeho pokus skončil těsně nad břevnem.

Sestava:

Matějovský M. - Matějovský P. - Hrubý, Kovář, Krumhanzl - Čech, Polánek, Štícha, Rychtařík - Ridzoň, Kozák

Hokejově střídali: Daniš, Zuska, Polcar