Kozák sestřelil Strašecí

02.05.2010 01:17

ČLK - So. N. Strašecí B 6:1 (4:0)

 

Branky: 5., 28., 41., 77. Kozák, 21. Daniš, 72. Rychtařík

Žluté karty: Štícha

 

V 19. kole se v Kolešovicích představil poslední tým tabulky N. Strašecí B. Po přesvědčivém výkonu, hlavně v první půli si Lev připsal důležité 3 body v boji o záchranu.

Hned úvod vyšel ČLK náramě. Ve 2 minutě obral Štícha soupeře na půlce o míč a vyslal Kozáka do samostatného úniku, ten se ale přes brankáře neprosadil. To se mu však povedlo o 3 minuty později. Kovář ve vápně vybojoval míč, přistrčil ho Kozákovi a náš nejlepší střelec odstartoval křižnou střelou své gólové představení - 1:0. V 15. minutě se osmělil také soupeř. Úplně osamocený útočník Strašecí na rohu vápna naštěstí zakončoval nepřesně. To bylo ze strany hostů v úvodní části vše, a do poločasové přestávky bavili diváky jen Kolešovice. V 18. minutě měl na noze gól Krumhanzl, jeho střela z první těsně minula levou tyč. 21. minuta přinesla 2. gól. Štícha přihrál za obranu Danišovi, ten zatáhl míč až do vápna a nedal brankáři šanci - 2:0. Další možnost jak zvýšit skóre měla dvojice Kozák, Štícha. Ale náš kanonýr místo přihrávky volil samostatné zakončení, se kterým si hostující golman poradil. Na další trefu si tak Kozák počkal do 28. minuty, kdy upláchl celé obraně a s přehledem zakončil - 3:0. Ve 35. minutě mohl svůj druhý gól v zápase vstřelit Daniš, jenže ten místo střely hledal ještě lépe postaveného Krumhanzla. Přihrávku přes celé vápno však hostující obrana včas zablokovala. O pár minut později po rohu hlavičkoval Daniš těsně vedle branky. Ve 41. minutě se přihlásil o slovo znovu kanonýr Kozák. Štícha ho poslal hlavou do brejku a jeho únik skočil 4. brankou ve strašecké síti - 4:0.

Druhá půle byla rozhodně ze strany Kolešovic slabší a hosté se dostávali více do hry. Žádnou vyloženou šanci si však vypracovat nedokázali. Po dlouhých minutách bez vzrušení nebo šance přišla akce Lva. Štícha však po centru z těžké pozice hlavičkoval mimo. V 68. minutě udeřili hosté. Míč se dostal z pravé strany až na úplně volného strašeckého záložníka, a Matějovský byl na jeho střelu po zemi krátký - 4:1. Inkasovaný gól domácí znovu probral z pasivity a odpověď přišla vzápětí. Kozák prošel do vápna, přihrál před branku střídajícímu Rychtaříkovi a ten už neměl problém rozvlnit síť - 5:1. Další akce byla jako z kopíráku. Tentokrát však Kozák vzal vše na sebe a střelou k tyči si připsal svůj 4. zásah v utkání - 6:1. V 81. minutě ještě napřáhl z 25 metrů Krumhanzl, jehož střelu hostující golman s obtížemi vytěsnil na roh. Zbylé minuty už šance nepřinesli, Kolešovice si připsali další důležité body v boji o záchranu.

 

Sestava:

Matějovský M. - Hrubý, Tůma, Kučera, Matějovský P. - Krumhanzl, Barthel, Štícha, Daniš (64. Polánek) - Kozák (79. Ridzoň), Kovář (70. Rychtařík)

 

Ostatní výsledky 19. kola:

So. Mšec - Tn. Rakovník B 2:2 (0:1)

FC05 Zavidov - SK Lány 1:5 (1:0)

TJ Roztoky - ESTA Oráčov 1:2 (0:0)

SK Pavlíkov - FK Hředle 2:0 (1:0)

Ol. Rakovník - So. Branov 2:6 (1:3)

FC Po Olešná - So. Sýkořice 3:0 (2:0)