Lev odváží z Oráčova 3 body po téměř 15ti letech

03.11.2012 16:33

ESTA Oráčov

 

2:4

(0:2)

ČL Kolešovice

11. kolo - II. třída OP, 3. listopadu 2012, 14:00

71. Svatoň, 83. Takács

 BRANKY 

14. Polánek D., 26. Holeček,

57. Krumhanzl, 86. Daniš

Vachtl R., Pfejfer

 ŽK 

Daniš, Barthel

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Jiří Szabo - Zdeněk Polívka, laik

 Stadion: Oráčov

 

Velice důležité body si Lev připsal na půdě posledního Oráčova, kde dokázal zvítězit po téměř 15ti letech. Konečné skóre je pro domácí ještě milosrdné, výborný brankář Kratochvíl však ESTU uchránil před debaklem.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Szaba byl Lev v Oráčově mnohem lepším mužstvem a domácí museli velice často sahat k velice tvrdým a nebezpečným faulům. Do první velké šance se dostal v 7. minutě Daniš, jeho samostatný únik však zpacifikoval skvělým zákrokem gólman Kratochvíl. Ve 14. minutě se řítili na osamoceného stopera Vachtla 3 hráči ČLK. Polánek přihrál do leva na Daniše, který znovu, jako v předchozím případě, na Kratochvíla nevyzrál. Míč se však odrazil přesně k Polánkovi, který z 8 metrů uklidil míč do prázdné branky - 0:1. V 17. minutě rozjel na levé straně akci Jankura, po jeho přihrávce pálil z hranice velkého vápna Polánek. Kratochvíl dokázal střelu mířící k levé tyči zneškodnit. O 3 minuty později "ochutnal" tvrdost Radka Vachtla Daniš, kterého domácí stoper atakoval nevybíravě zezadu. Po dalším faulu domácích zahrával ve 23. minutě přímý kop z 21 metrů Krumhanzl. Míč se odrazil od levé tyče přímo k dobíhajícímu Holečkovi. Dorážku do odkrytý svatyně vykopával Radek Vachtl. Ve 27. minutě se dočkal Holeček reparátu. Po závaru před oráčovskou brankou doputoval míč po jeho zakončení, z pomocí několika odrazů, až do sítě - 0:2. Ve 37. minutě utekl domácí obraně opět Daniš, jenže Kratochvíl si s jeho megašancí poradil znovu na výtečnou.

Podobný scénář přinesla i podstatná část druhého poločasu, který začal obrovskou šancí Polánka. Daniš na půlce přiťukl hlavou míč svému kolegovi v útoku a ten postupoval od středového kruhu sám na oráčovského strážce svatyně. V souboji jeden na jednoho byl ovšem Kratochvíl v sobotu prostě nepřekonatelný. V 53. minutě chybělo málo k tomu, aby Jankura přetavil centr Štíchy ve 3. kolešovický úspěch. Toho se dočkal Český lev v minutě 57. Nákop Štíchy skončil za oráčovskou obranou a Krumhanzl hlavou k levé tyči navýšil náskok - 0:3. V 64. minutě zneškodnil bombu Daniše z velkého vápna bezchybný Kratochvíl. Daniš a Kratochvíl byly na scéně v hlavní roli i v 68. minutě. Ránu kolešovického útočníka k levé tyči dokázal neskutečným zákrokem Kratochvíl vytěsnit mimo svou branku. V 71. minutě se po standartní situaci dostali do šance také Oráčovští. Hlavičku nehlídaného Svatoně vykopával Štícha ještě před brankovou čárou. Hlavní arbitr Szabo, ale po poradě s pomezním Polívkou daroval domácím snížení - 1:3. Gól soupeře povzbudil a a zápletka byla na světě. V 77. minutě, znovu po standartní situaci, bylo hodně velké horko před Rotek. Ten však i s pomocí obránců ESTĚ skórovat nedovolil. Kontaktního gólu se Oráčov nakonec dočkal. Lev vhodil aut přimo na kopačky soupeře a Takács se objevil po přihrávce středem hřiště sám na velkém vápně. Střelou podél bezmocného Rotka vykřesal pro domácí tým naději - 2:3. Poslední slovo v utkání měl ovšem Český lev. Daniš pronikl z levé strany do pokutového území a konečně dokázal prostřelit jinak vynikajícího Kratochvíla - 2:4.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Kovář, Matějovský P. - Krumhanzl (63. Ridzoň), Barthel, Holeček (84. Polánek J.), Jankura - Daniš, Polánek D. (89. Rychtařík)

Sestava ESTA Oráčov:

Kratochvíl - Richtr, Vachtl R., Pfejfer, Paulus - Sejpka, Jeníček, Olšiak, Tokar - Takács, Svatoň
Ostatní výsledky 11. kola:

FC Jesenice - FK Hředle 1:0 (1:0) /Fiala Vít/

So. Janov - So. Branov 4:1 (2:0) /Frühauf Ondřej 3, Ubl Tomáš - Opl Kamil/

So. Mšec - FC Po Olešná 2:2 (0:1) /Zázvorka, Zeman - Polášek M. 2/

SK Pavlíkov - FK Kněževes 0:0 (0:0) /-/

Sp. Lužná - SK Senomaty 2:1 (2:1) /Staněk 2 - Tajbl/

FC 05 Zavidov - Oh. Městečko 3:1 (0:0) /Bok Zbyšek 2, Škyta Jan - Mika Martin/