Lev padl potřetí zasebou, tentokráte na Branově

13.05.2013 16:14

So. Branov

 

2:1

(1:0)

ČL Kolešovice

21. kolo - II. třída OP, 11. května 2013, 17:00

18., 73. Krátký

 BRANKY 

57. Matějovský P. (PK)

Opl, Rasocha, Kozák, Štiller M.

 ŽK 

Vicjan, Štícha, Holeček, Polánek D.

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Polívka Zdeněk - Bystřický Tomáš, Faigl Petr

 Stadion: Branov

 

Český lev prodloužil na Branově nelichotivou bilanci bez získaného bodu na 3 utkání v řadě, když nezvládl souboj s místním Sokolem. Prosadit se náš tým dokázal pouze z pokutového kopu a to na body nestačilo.

Bylo to Lev, který mohl jít hned v samém začátku do vedení. Daniš vystihl úvodní rozehrávku domácích, dostal se za obranu soupeře, a jeho tvrdá střela z velkého vápna skončila těsně vedle pravé tyče. Branov, to byl především Kamil Opl. Sokol směřoval veškeré nahrávky z velké čási na vytáhlého útočníka, který se snažil zaměstnávat kolešovickou obranu. Velkou příležitost si vytvořil znovu červenobílí. Ve 14. minutě Polánek prostrčil míč mezi přímo na rozběhnutého Daniše, jenž měl proti sobě pouze brankáře Branova. 100% šanci bohužel poslal jen do rukavic strážce domácí branky. Nedáš - dostaneš. V 18. minutě se po rohovém kopu míč dostal těsně před kolešovické vápno a nepokrytý Krátky propálil vše co mu stálo v cestě - 1:0. Kolešovice mohli odpovědět v zápětí. Skákavý míč napálil Daniš z 22 metrů, přímo na branovského gólmana, ten stačil projektil jen vyrazit, a dobíhajícího Holečka spacifikoval rukama jeden z obránců. Píšťalka sudího Polívky mlčela. V dalších minutách zkoušeli štěstí znovu Daniš a nebo z dálky Vicjan a Herink. Skóre se ale do poločasu nezměnilo.

Druhou půli odstartoval Lev na výbornou v 57. minutě byl v pokutovém území nedovoleně sražen Jankura a Matějovský z penalty srovnal stav - 1:1. V 62. minutě měl další obrovskou příležitost Jankura. Sám ve velkém čtverci však ideální centr Zusky zakončil hodně mimo branku. V 65. minutě měli gólovou příležitost i Branovští. Opl naštěstí mířil po přihrávce z levé strany mimo Matějovského branku. V 68. minutě fauloval v hlavičkovém souboji Opl Vicjana, rozhodčí hru nechal pokračovat. Unikajícího Kozáka stačil nejdřív zblokovat vracející se Štícha a dorážka ex-kolešovického útočníka skončila jen v boční síti. V 73. minutě podnikl Branov smrtelný výpad. Souboj před vápnem sudí Polívka jako nedovolený neposoudil a Krátký svým druhým gólem v zápase poslal Sokol znovu do vedení - 2:1. Závěrečný nápor ČLK už zůstal bez odezvy. V největší šanci trefil výborně hrající Holeček ke smůle hostů pouze břevno. V nastaveném čase se připomněl podzimní "řízek" Votoupal, když bez snahy hrát míč srazil ve svém pokutovém území loktem Matějovského.

Sestava ČLK:

Matějovský M. – Herink, Štícha, Vicjan (78. Kovář), Matějovský P. – Stiska (46. Krumhanzl), Polánek D., Holeček, Zuska (65. Bauer) – Jankura, Daniš

Ostatní výsledky 21. kola:

So. Janov - FK Kněževes 3:0 (0:0) – (Linhart, Fronk, Kinter)

Sp. Lužná - FK Hředle 3:2 (1:2) – (Černý, Hájek M., Staněk – Vitner, Ďurina)

SK Pavlíkov - FC 05 Zavidov 0:1 (0:1) - (Beneš)

Oh. Městečko - So. Mšec 3:2 (0:1) – (Šnídl P. 2, Makarský – Neužil, Kočí)

ESTA Oráčov - SK Senomaty 3:1 (2:1) – (Jeníček 2, Katona – Havel)

FC Jesenice - FC Po Olešná 2:0 (1:0) – (Kotek, Casas)