Lev podlehl těsně Blatnu

07.08.2013 12:56

ČL Kolešovice

 

1:2

(0:1)

TJ Blatno

Příprava, 4. srpna 2013, 17:30

Herink

 BRANKY 

 

 

 ŽK 

 

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Milan Šefara

 Stadion: Kolešovice

 

Lev se v letním přípravném období musí potýkat, mimo náročných tréninkových dávek, také s nevyzpytatelným extrémním počasím. Minulý víkend sehral náš tým duel s Černocí v obrovském, nesnesitelném vedru. Tentokráte se v nedělním přátelském utkání s Blatnem hrnuly z nebe proudy deště a hrací plocha se místy  brzo změnila v bazén.

Vyrovnaný průběh zápasu vydržel od úvodních minut až do závěrečného hvizdu, přesto byl o něco štěstějším tým Blatna, který zvítězil 2:1. Na obou stranách bylo k vidění velké množství šancí, pěkných kombinací i chyb pramenících z těžkého terénu. Z jedné takové se dostal do zakončení dostal Prais, ale před pohromou zachránila Český lev tyčka Vavřínovi branky. I tak se blatenští hráči dokázali dostat ještě v průběhu 1. půle do jednobrankového vedení. Kolešovice odpověděli pěknou střelou Daniše, kterou musel vyrážet Pašíkovský nohama. Příležitosti měli i střílející Polánek, Roubík, nebo Zuska.

Po přestávce byl Lev místy lepším mužstvem a to přineslo i vyrovnáni. Po nádherné akci Daniše, Polánka a centrujícího Krumhanzla se trefil v těžké pozici Herink. Ten samý hráč mohl v zápětí po závaru otočit skóre zápasu na stranu Lvů. Jeho zakončení však zlikvidoval bravůrně Pašíkovský. Po několika neproměněných šancích hostů  se nakonec Blatno gólu dočkalo. Nepovedený centr z levé strany zapadl Vavřínovi přesně pod břevno. Tato branka se nakonec ukázala být v utkání rozhodující, neboť další šance ČLK už zůstali bez kýženého efektu.

Sestava ČLK:

Vavřín - Ridzoň, Štícha, Barthel, Matějovský P. - Herink, Daniš, Zuska, Krumhanzl - Polánek D., Roubík

Střídali:

Rychtařík, Kovář