Lev rozstřílel Chrášťany - aktualizováno

13.03.2010 16:44

Slavoj Chrášťany - ČLK 0:7 (0:4)

Branky: 16., 32., 40. Kozák, 25. Barthel, 68. Polánek, 78. Rychtařík, 85. Ridzoň

 

V utkání hraném na slušném terénu nebylo v úvodní části rozhodně znát, že proti sobě stojí mužstva mezi nimiž je rozdíl třídy. Český lev jakoby svou hru pouze přizpůsobil domácímu Slavoji a výsledkem toho byla řada nepřesností, rozháranost a dlouhé nakopávané míče. Ač měli naši hráči více ze hry a na dostřel Sýkory Chrášťany nepouštěli, s předvedenou hrou spokojenost rozhodně být nemohla. Z úvodní letargie vytrhl náš tým až ve 13. minutě Daniš, který si to středem namířil přímo k brance, ale souboj s domácím golmanem prohrál, když mu naposlední chvíli míč odskočil. Ve 14. minutě kopal přímý kop 2 metry za velkým čtvercem Krumhanzl. Jeho povedená střela přez zeď  zazvonila pouze o tyč. Jak se střílí góly ukázal nejlepší střelec přípravy Kozák. Ten využil hrubky obrany, v čele s golmanem, který byl v tu chvíli bůh ví kde, ale rozhodně né ve své brance, a otevřel skóre - 0:1. Dál domácí obranu zlobili hlavně Daniš s Kozákem, z jedné jejich spolupráce byl blízko gólu opět Daniš. V 25. minutě přišel krásný moment zápasu. Domácí hráči odvrátili míč skoro až na půlku, kde byl Barthel. Ten trefil skákavý míč náramě! Přeloboval vše co mu stálo v cestě a byl z toho 2. gól zápasu - 0:2. Od této chvíle se začala mírně zlepšovat i hra ČLK, ikdyž k dokonalosti měla  ještě dosti daleko. Ve 27. minutě měl šanci zvýšit stav Čech, na kterého zívala úplně prázdná branka, jeho zbrklé zakončení nemělo šanci na úspěch. Mnohem lépe se vedlo ve 32. minutě Kozákovi. Ten využil zaváhání Polcara, poradil si jak se stoperem tak s brankařem a bylo to 0:3. Ve 37. minutě střílel ve vápně znovu Kozák, z otočky ale mířil do tyče. Sólo Krumhanzla z 35. minuty skončilo jen na brankáři domácích. Svůj 3. zásach přidal ve 40. minutě Kozák. Kovář přihrál hlavou Danišovi, a ten vyslal do úniku svého kolegu v útoku - 0:4. Jedině vážnější ohrožení branky Kolešovic měl na hlavě Šutera. Toho však Kozák při standartce domácích vyvedl tak z míry, že mířil 1,5 metru vedle.

Do druhé části nastoupil lev z několika změnami v sestavě. Na stopera se posunul místo Tůmy Matějovský, Krumhanzl zaujal jeho místo na levém beku. Do zálohy přišli Novotný a Polánek, v útoku pak Rychtařík vystřídal Daniše. Kolešovice jakoby herně pookřáli, dařila se kombinace a k vidění byli solidní akce. V 58. minutě šel sám Rychtařík, míč však skončil, po dobrém zákroku brankáře, těsně mimo tyče. V 68. minutě po spolupráci Krumhanzl, Barthel převzal míč Polánek, probil se až do vápna a přízemní střelou se postaral o 5. gól utkání - 0:5. V 70. minutě vybídl dlouhým pasem Barthel vystřídavšího Ridzoně, ten si ale vylámal zuby na Radku Čechovi v brance Chrášťan. V 73. minutě se dostal do zakočení Rychtařík, v tísni míč do domácí svatyně znovu neusměrnil. Svůj dobrý výkon tak korunoval až v minutě 78. Barthel zahrával rohový kop, Rychtařík na přední tyči měl dost času i prostoru,  připsat si svůj první gól po návratu do Kolešovic - 0:6. V 85. minutě pak ještě s chutí hrající Rychtařík po přihrávce Štíchy našel ve vápně Ridzoně, jenž z první propálil míč do sítě a stanovil tak konečné skóre zápasu - 0:7. 

Sestava:

Sýkora - Tůma (46. Polánek) - Hrubý, Kovář, Matějovský P. - Čech (46. Novotný), Barthel, Štícha, Krumhanzl - Daniš (46. Rychtařík), Kozák (65. Ridzoň)