Lev se rozešel s Pavlíkovem smírně 3:3

17.06.2013 09:22

ČL Kolešovice

 

3:3

(2:2)

SK Pavlíkov

26. kolo - II. třída OP, 15. června 2013, 17:00

30. Barthel, 36. Daniš, 55. Polánek D.

 BRANKY 

9. Pánek, 20. Jiřík, 71. Brož

Herink, Holeček

 ŽK 

Gloser, Vodrážka T.

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Sedláček Petr - Blín Miloslav, Szabo Jiří

 Stadion: Kolešovice

 

V předposledním domácím zápase sezóny přivítal Lev mužstvo z horní poloviny tabulky Pavlíkov, který se navíc může pyšnit výbornou defenzivou, která je 3. nejlepší v soutěži. Velkou zásluhu má na tomto především brankář Michal Gloser. Ten byl důležitou postavou Pavlíkovských i v Kolešovicích.

Začátek zápasu domácí vyloženě prospali a po zásluze byli za to také potrestáni. V 9´ byl bez povšimnutí rozhodčího v hlavičkovém souboji faulován na hranici pokutového území Štícha, a Pánek pak neměl problém proti osamocenému Kalíkovi zamířit do černého - 0:1. V 16´ stačil Kalík nepříjemnou střelu hostů jen vyrazit a Ridzoň ve skluzu s vypětím všech sil dokázal před dobíhajícím soupeřem míč uklidit mimo tři tyče. O 4 ´později se už skóre znovu měnilo. Po autovém vhazování se uvolnil na levé straně jednoduše přez několik hráčů Kolešovic Samson a jeho lahůdku uklidil za Kalíka Jiřík - 0:2. Ve 30´minutě zavelel k velkému obratu po přesném centru Vicjana krásnou hlavičkou Barthel - 1:2. Tento moment nakopl domácí k výbornému výkonu a najednou bylo kolešovických plné hřiště. Ve 36 ´okradl váhajícího Běleckého o míč Daniš a srovnal po zásluze stav na 2:2. Ve 37´ nachystal obrovskou šanci pro Dana Polánka přihrávající Stiska. Toho ovšem bravůrně vychytal Gloser. Za 3 ´propadl centr z pravé strany až na úplně volného Ridzoně, který však míč z 8 kroků poslal metr mimo kýžený prostor.

Druhý poločas odstartoval přímo z rozehrávky sólem Daniše, který se probil až před Glosera. Hostující gólman opět Pavlíkovské podržel. V 55´ Lev předvedl divákům akci jako z učebnice. Herink vyslal dlouhým míčem do sóla Dana Polánka, který se tentokráte trefil a poslal ČLK do vedení 3:2. V 60. visel ve vzduchu čtvrtý gól. Daniš našel přesný moment pro přihrávku na nabíhajícího Stisku, který z malého čtverce nastřelil pouze skvělého Glosera. Nejen této neproměněné příležitosti pak mohli domácí hodně litovat. Soupeř totiž z jediné výraznější příležitosti druhého poločasu dokázal vyrovnat. Po centru z levé strany se prosadil střídající Brož, který byl před Kalíkovou svatyní úplně sám. Závěrečné minuty se sice Lev snažil o tříbodový zisk, ale defenziva Pavlíkova v čele s brankářem Gloserem už si remízu pohlídali.

Sestava ČLK:

Kalík - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Stiska, Barthel, Holeček, Ridzoň (65. Zuska) - Daniš, Polánek D.

Sestava Pavlíkov:

Gloser - Novák, Vodrážka M., Bělecký, Gebhart L. - Pánek, Samson, Franěk D., Vodrážka T. (76. Konopásek) - Gebhart T. (46. Brož), Jiřík (83. Čech D.)

Ostatní výsledky 26. kola:

FK Hředle - So. Janov 4:0 (1:0) – (Houdek 2, Vodrážka, Sadílek)

FC Jesenice - ESTA Oráčov 4:6 (2:3) – (Brda 2, Casas 2 – Vachtl R. 2, Pfeifer 2, Jeníček, Tokar)

So. Branov - So. Mšec 1:3(1:1) – (Bechner – Trkal 2, Vančura)

FC Po Olešná - Sp. Lužná 0:1 (0:0) – (Hájek M.)

FK Kněževes - FC 05 Zavidov 0:4 (0:2) – (Devera 2, Korčák, Urik)

SK Senomaty - Oh. Městečko 3:4 (1:2) – (Vávra 2, Karnold – Urban J. 2, Mika, Prokop)