Lev si s Berany zopakoval podzimní výsledek

14.04.2013 10:43

ČL Kolešovice

 

1:1

(1:0)

SK Senomaty

17. kolo - II. třída OP, 13. dubna 2013, 16:30

30. Polánek D.

 BRANKY 

61. Havel

Herink, Krumhanzl, Zuska

 ŽK 

Vávra

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Sýkora Antonín

 Stadion: Kolešovice

 

Ve druhém jarním kole přivítal Lev na svém hřišti druhý tým tabulky Senomaty. Oproti utkání v Městečku musel udělat trenér Kozler několik nucených změn. K dispozici nebyla hned čtveřice hráčů základní sestavy - Vicjan, Roubík, Jankura a Daniš. V zajímavém utkání s šancemi na obou stranách se nakonec obě mužstva rozešla smírně a naprosto stejným výsledkem jako v podzimním duelu.

První pětačtyřicetiminutovka patřila především domácím Lvům. K vidění bylo velké množství nepřesností, ale také gólových šancí a to v drtivé většíně před senomatským Kučabou. V 7. minutě mohl otevřít skóre Dan Polánek, jeho zakončení se však mezi tři tyče nevešlo. I druhá příležitost Polánka ze 16. minuty zůstala bez využití. Tentokráte stál proti výborný zákrok Kučaby. O 2 minuty později se objevil po šaptné rozehrávce Barthela v nadějné šanci Kozák. Štěstí, že jeho zpracování nebylo ideální. Ve 21. minutě nabídl Bauer krásnou přihrávkou přes celé vápno megašanci Zuskovi. Ten bombou z 10ti kroků zazvonil pouze na tyč. Tlak ČLK sílil a přibývali další šance. Ve 24. minutě centroval z levé strany Matějovský, Stiska ale míč z dobré pozice hlavou do branky nedopravil. Gólový účet utkání tak otevřel až ve 30. minutě Polánek, když využil přihrávku Barthela a podél vybíhajícího Kučaby poslal míč do sítě - 1:0. Na šance bohatý první poločas uzavřela přiležitost ze 37. minuty. Bauer jako přez kopírák předložil gólovku znovu Zuskovi, který tentokráte míč zpracovával a prováhal tím vhodný okamžik ke střele.

Nevyužité šance z prvního poločasu mohli ČLK hodně mrzet. Berani totiž po obrátce stran přidali a místy Lev hodně zatlačili. Už v 53. minutě nestačil zakončit Vávra chybnou přihrávku Herinka. V 55. minutě po faulu na Vávru střílel ze standartní situace Palkoska. Rotek míč dokázal u levé tyče vytěsnit. V 61. minutě rezultoval z tlaku Senomat spravedlivý trest. Rohový kop pohodlně zakončil hlavou nikým nehlídaný kapitán Beranů Havel. O 5 minut později mohlo být ještě huře. Po několika tečích skončila další šance Senomat na tyči Rotkovy branky. Z tlaku se dokázal Lev vymanit až v 72. minutě. Centr Stisky z pravé strany sklepl Polánek pro Bauera, ten v dobré přiležitosti branku přestřelil. V 78. minutě pak další příležitost spálil Polánek. V 83. minutě zatrnulo všem příznivcům domácích. Do vápna pronikl Vávra, Rotek stačil zakončení pouze ztlumit a míč těsně před prázdnou brankou odkopával do bezpečí vrátivší se Herink. V posledních minutách mohl ještě Lev pomýšlet na vítězství. V 85. minutě hlavičkoval těsně nad Ridzoň. Po gólu však volali hlavně šance ze samého závěru. Zakončení Polánka z 87. minuty vytáhl Kučaba na tyč a po závaru z 89. minuty nedokázali dotlačit míč do branky Ridzoň ani Holeček.

Sestava ČLK:

Rotek - Krumhanzl, Štícha, Herink, Matějovský P. - Stiska, Barthel, Holeček, Zuska (62. Ridzoň) - Bauer (83. Kučera), Polánek D.

Sestava Senomaty:

Kučaba - Tajbl, Kodeš, Havel, Karnold - Palkoska M., Trešl, Mácha, Lingr (78. Jelínek) - Vávra, Kozák

Ostatní výsledky 17. kola:

So. Mšec - FK Hředle 0:2 (0:1) (Holý, Vitner)

ESTA Oráčov - SK Pavlíkov 1:3 (0:1) (Kratochvíl – Vodrážka 2, Hynek)

So. Janov - Sp. Lužná 1:3 (1:0) (Rosa M. – Rek, Staněk, Kameník)

FC Jesenice - FC 05 Zavidov 0:2 (0:1) (Bok, Škyta)

So. Branov - Oh. Městečko 1:6 (0:3) (Kozák – Urban J. 3, Mika, Šnídl J., Šnídl P.)

FC Po Olešná - FK Kněževes 3:0 (2:0) (Polášek R. 2, Telvák)