Lev stále bez bodu. Městečko otočilo zápas ve druhém poločase

09.09.2012 13:32

ČL Kolešovice

 

2:4

(1:0)

Ohnivec Městečko

3. kolo - II. třída OP, 8. září 2012, 17:00

29. Daniš, 70. Polánek D.

 BRANKY 

49., 60. Urban J., 55. Šnídl J., 82. Mácha

-

 ŽK 

Hégr, Blabla, Makarský, Mika

-

 ČK 

 

 Rozhodčí: Jiří Strouhal - Tomáš Bystřický, Vladimír Klekner

 Stadion: Kolešovice

 

I ve 3. kole nejvyšší okresní soutěže čekal na Český lev těžký soupeř - Ohnivec Městečko. Ten posbíral v předchozích kolech "jen" 2 body. Do Kolešovic však přicestoval Ohnivec poprvé v kompletní sestavě a nakonec si dokázal odvézt všechny body. Naše mužstvo tak zůstává nadále bez jediného získaného bodu.

Městečko vstoupilo do utkání hodně aktivně a zatlačilo Lev svou typickou kombinační hrou především k velkému čtverci před Rotkovu branku. Veškeré útočné manévry ale končili na kolešovické obraně, nebo střelou z velké vzdálenosti. Ke svému obávanému zakončení se dostala i největší zbraň hostů Petr Šnídl. Jeho 2 tvrdé střely si cestu mezi 3 tyče ale ke smůle Městečka nenašli. Lev se musel spoléhat pouze na brejkové situace nebo standartní situace. Ve 21. minutě zahrával rohový kop Ridzoň a nejvýše skákající Kovář měl na hlavě gól. Míč skončil metr nad Kopernického brankou. V období největšího tlaku Městečka podnikl Český lev smrtelný výpad. Po vyhraném souboji Herinka vyvezl míč Štícha, posunul míč na Kozáka, který vybídl k úniku Daniše. Ten si poradil s dotírající obranou a neohroženě vlétl do souboje s vybíhajícím Kopernickým. Lehká teč našeho útočníka pak poslala ČLK do vedení - 1:0. Hosté jako opaření mohli v zápětí inkasovat podruhé. Dotírající Kozák donutil chybovat v rozehrávce Kopernického a před Kovářem zívala 30ti metrová prázdná dálnice až k prázdné brance. Jeho slabou střelu ovšem stačil zpacifikovat jeden z dobíhajících obránců. Městečko se sice dál vehementně snažilo, vyložená gólová situace ale za celý první poločas nepřišla.

Co se nezadařilo hostům v první polovině zápasu, to dokonali po hrubých chybách ČLK po obrátce stran. Stačili 4 minuty a bylo srovnáno. Střelu mířící mimo branku vyrazil Rotek přímo na kopačku dobíhajícího J. Urbana a pro toho už nebyl žádný problém doklepnout míč do prázdné branky - 1:1. V 55. minutě vyprodukoval Lev jednu ze svých nesmyslných ztrát uprostřed hřiště a rychlý brejk do otevřené obrany trestal J. Šnídl - 1:2. Jakoby nepoučitelní "červenobílí" podobně chybovali i o 5 minut později. Bezmocná dvojice obránců proti soupeřově přesile něměla absolutně žádnou šanci. Svůj druhý gól v zápase zaznamenal J. Urban - 1:3. Ze studené sprchy se Lev dlouhé minuty oklepával. Do hry ho dostal až parádní gól Dana Polánka ze 70. minuty. Ten poslal skákající míč z 28 metrů přesně za překvapeného Kopernického - 2:3. Hosté znervózněli a iniciativu převzali Kolešovice. Bohužel závěrečnou pasáž zápasu vůbec nezvládl, jinak dobře pískající sudí Strouhal. V 78. minutě jednoznačně fauloval jeden z hráčů Městečka ve vápně pronikajícího Daniše, píšťalka rozhodčího se ovšem neozvala. V 82. minutě naopak na straně druhé fauloval Mika Štíchu, hlavní arbitr pustil hosty do útoku a střídající Mácha zvýšil na 4:2. V posledních minutách pak ještě trefil střílející Mika břevno Rotkovi branky.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Krumhanzl, Štícha, Matějovský P. - Ridzoň (63. Zuska), Polánek D., Barthel (77. Holeček), Daniš - Kozák, Kovář

Sestava Oh. Městečko:

Kopernický - Masarovič (46. Šnídl J.), Langmajer, Hégr, Kučera O. - Prokop (46. Fratina), Blabla, Urban J., Makarský (69. Mácha) - Šnídl P., Mika

Ostatní výsledky 3. kola:

FK Kněževes - FK Hředle 3:0 (1:0) /Hlavatý 2, Růžička/

FC Po Olešná - SK Senomaty 1:3 (0:1) /Polášek M. - Klouček, Kukla, Hrbek/

So. Branov - FC 05 Zavidov 0:8 (0:3) /Korčák 3, Urik 2, Štiller R., Beneš, Devera/

FC Jesenice - Sp. Lužná 2:3 (1:2) /Fiala, Casas - Ambrůžek 2, Staněk/

So. Janov - SK Pavlíkov 0:1 (0:1) /Samson/

ESTA Oráčov - So. Mšec 2:5 (1:3) /Jeníček, Pfeifer - Šebesta 2, Stránský 2, Zázvorka/