Lev veze ze Senomat premiérový bod

17.09.2012 08:12

SK Senomaty

 

1:1

(0:1)

ČL Kolešovice

4. kolo - II. třída OP, 16. září 2012, 16:30

82. Havel

 BRANKY 

27. Krumhanzl

Trešl, Klouček, Hůla

 ŽK 

Vicjan, Polánek D., Štícha

-

 ČK 

 

 Rozhodčí: Jakub Fejfar - Martin Tichý, Marek Špidra

 Stadion: Senomaty

 

Prvního bodu v nové sezóně se Český lev dočkal v Senomatech, kde nastoupil bez zraněného Daniše a absentujícího Kováře. Diváci mohli vidět utkání dvou naprosto rozdílných poločasů. Konečný bod je pro obě mužstva spravedlivý, ikdyž Lev o poločase a Berani po závěrečném hvizdu mysleli na vítězství.

K úvodní šanci utkání se už ve 2. minutě dostali, po chybě Vicjana, kterého přeletěl dlouhý míč, domácí Berani. Kukla však střílel zbrkle daleko od kolešovické branky. V 5. minutě zahrál jeden z domácích obránců ve velkém čtverci evidentě rukou, ale rozhodčí Fejfar, ač mu přestupek proti pravidlům signalizoval i jeho asistent, pokutový kop chybně nenařídil. Nic to ale nezměnilo na tom, že Senomatští museli myslet především na obranu a Lev byli tím týmem, který ovládal hru. Ve 12. minutě se zbavil Kozák na pravé straně jesličkami Trešla, zatáhl míč až k velkému vápnu. Úplně volní Krumhanzl a Bauer se ale centru do šestnáctky nedočkali a individuální akce našeho útočníka skočila bez většího úspěchu. Ve 16. minutě střílel mimo tři tyče Polánek, stejně jako o 2 minuty později na straně druhé Kukla. Ve 23. minutě se přez Herinka na pravé straně velkého čtverce uvolnil Klouček, jeho zpětnou přihrávku zakončili domácí z 10ti kroků přímo do bránícího Vicjana - to byla největší šance Senomatských v prvním dějství. Ve 27. minutě zahrával Krumhanzl rohový kop, a jeho paráda skončila přímo v Kučabově brance - 0:1. Ve 32. minutě doslova sestřelil unikajícího Kozáka hrubým faulem Trešl, Lev dostal výhodu a Krumhanzl střílel v gólové příležitosti vysoko nad. Ve 41. minutě měli červenobílí další obrovskou šanci. Proti byl ale výborný Kučaba, který vyrazil konečky prstů Krumhanzlovu střelu na vzdálenější tyč.

Do druhého dějství nastoupili na hrací plochu úplně odlišná mužstva. Berani vysunuli na hrot stopera Havla a Český lev se musel bránit stálemu tlaku domácích. V 57. minutě měl stoprocentní gólovou šanci Vávra, který se proháčkoval až do pokutového území. Jeho slabé zakončení ale Rotka překvapit nemohlo. Na obranu ČLK se valilo čím dál tím víc útoků, Senomatští ale bojovali s vlastní nepřesností, brankářem Rotkem, nebo na správném místě stojícím Vicjanem. V 74. minutě se v ojedinělém útoku objevil Zuzka, kterého musel faulovat u postranní čáry Trešl, jasný zákrok na žlutou kartu. Benevolentní sudí Fejfar ale druhý žlutý kartónek domácímu obránci neukázal. Stejně tak zůstalo nepotrestáno úmyslné hraní rukou Hůly o pár minut dříve. V 78. minutě vytěsnil Rotek robinzonádou gólovou hlavičku Kukly. Senomatští se nakonec spravedlivého vyrovnání dočkali v 82. minutě. Přímý kop pověsil Havel z 25 metrů přímo do pravého horního rohu Rotkovi branky - 1:1. Nabuzení Berani se sice snažili ve zbylých minutách o zvrat výsledku. To už se jim ale nepodařilo.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Vicjan, Štícha, Matějovský P. - Krumhanzl, Polánek D., Barthel, Jankura - Kozák (46. Zuska (86. Ridzoň)), Bauer

Sestava SK Senomaty:

Kučaba - Trešl, Kohout, Havel, Kodeš - Palkoska, Klouček, Hůla, Tajbl - Vávra, Kukla

Ostatní výsledky 4. kola:

Oh. Městečko - So. Branov 9:0 (3:0) /Urban J. 4, Mika 3, Šnídl P. 2/

Sp. Lužná - So. Janov 1:1 (1:0) /Chládek/

FK Kněževes - FC Po Olešná 5:0 (3:0) /Hrubý, Hlavatý, Vršecký J., Čihař P., Večeřa/

FK Hředle - So. Mšec 2:4 (0:2) /Burle 2, Stránský 2/

SK Pavlíkov - ESTA Oráčov 2:1 (1:0) /Franěk P., Polcar L. - Pfeifer/

FC 05 Zavidov - FC Jesenice 3:1 (1:1) /Korčák, Urik, Blecha - Fiala/