Lev vypadl z poháru a navíc se znovu červenalo

05.09.2013 11:55

B. Rynholec

 

3:1

(1:0)

ČL Kolešovice

2. kolo, okresní pohár, 4. srpna 2013, 17:00

Wittmayer 3

 BRANKY 

Daniš

 

 ŽK 

Barthel, Herink, Matějovský

 

 ČK 

Herink

 Rozhodčí: Polívka Zdeněk - Rous Stanislav, Kalaš František

 Stadion: Rynholec

 

Čtvrté soutěžní utkání a Český lev cestoval po 4. na hřiště soupeře. V rámci 2. kola okresního poháru čekal náš tým souboj s domácím Baníkem Rynholec. Ten prošel do 2. kola až z předkola, když porazil bez boje Kroučovou (kontumačně 3:0) a poté Oráčov (6:0). Postup si nakonec rynholečtí hráči vybojovali i proti ČLK.

O výsledku utkání rozhodla úvodní pětiminutovka, kdy se Baník ujal zaslouženě vedení 1:0. Hra se pak vyrovnala a srovnán mohl být i výsledek. Barthelovu povedenou střelu na zadní tyč však dokázal domácí brankář s námahou vytěsnit mimo branku.

Po výměně stran se snažili Kolešovice o vyrovnání a Ryholec se musel především bránit. Veškeré akce ovšem končili už před pokutovým územím domácích. Největší příležitost k vyrovnání měli hráči Lva v 75. minutě, sudí Polívka však evidentní faul na Stisku v pokutovém území neodpískal. Penalta, nutno říci také jednoznačná, se pak kopala po brejku Rynholce a faulu Herinka, na branku Kolešovic. Wittmayer si s touto velkorysou nabídkou poradil. V závěrečných minutách nejdříve skompletoval svůj hattrick Wittmayer, čestného snížení se dočkal i Český lev.

Sestava ČLK:

Vavřín - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Zuska st. (46. Daniš), Barthel (80. Kalík), Holeček, Stiska - Polánek D., Kovář

Ostatní výsledky 2. kola okresního poháru:

SK Lišany - Sp. Řevničov 5:0 (2:0)

FK Kněževes - So. Mšec 2:0 (0:0)

SK Lány - Ol. Rakovník 5:1 (2:1)