Lídr soutěže zvítězil až na pokutové kopy

08.05.2016 12:48

ČL Kolešovice

 

1:1, 7:8 PK

(1:0)

FK Kněževes

20. kolo II. třída OP - 7. května 2016, 17:00

41. Daniš

 BRANKY 

48. Malafa
15. Houška, 38. Holeček M., 48. Barthel,
75. Polánek J.

 ŽK 

27. Kozák, 59. Čihař R., 70. Hrubý
53. Holeček M.

 ČK 

33. Vrábík, 82. Hrubý

 Rozhodčí: Vodrážka - Polívka, Tichý

 Stadion: Kolešovice

Hráči zápasu:

 

První poločas patřil jednoznačně domácím, jak herně, tak výsledkově. Od úvodních minut se Lev prezentoval bojovností, důrazem a pohybem a aktuálně vedoucí tým okresního přeboru nevěděl kam dřív skočit. Navíc hosté spíše diskutovali, než hráli. Ač bez větších šancí, hrál se zajímavý fotbal, který se početnému obecenstvu musel líbit. První obrovskou šanci viděli diváci až ve 28. minutě, kdy Kalík vyrazil střelu z hranice vápna jen před osamoceného Holečka, který však míč do prázdné branky nedopravil. Vášně jak na hřišti, tak na tribunách vzplanuly ve 33. minutě, kdy Daniš fauloval v souboji o míč jednoho z protihráčů, to neunesl kapitán Vrábík a vyrazil si to "vyříkat" směrem k Danišovi.  Sudí nepřehlednou situaci posoudil jako sražení Daniše a Vrábíkovi udělil  červenou kartu.

Po odstoupení zraněného Kolára ve 14. minutě se tak dohromady s Vrábíkovo vyloučením Kněževeským rozpadla zavedená stoperská dvojice. Početní výhodu využili domácí ve 41. minutě, individuálně se prosadil Daniš a poslal svůj tým do vedení 1:0. Ještě do poločasu mohlo být vedení domácích výraznější, Miroslav Holeček se protáhl po pravé straně až před brankáře Lennera, jenže ve stoprocentní šanci selhal. V závěru poločasu pálil ještě nepřesně Houška.

Krátce po přestávce se podařilo hostům srovnat. Hanych zahrál přímý kop z levé strany až na zadní tyč, kde se prosadil nehlídaný Malafa, 1:1. Kněževes  rázem ožila a pomohla jí i situace, po které se srovnal i počet hráčů na hřišti. V 53. minutě se po druhé žluté kartě poroučel předčasně pod sprchy M. Holeček. V 62. minutě se dobře v pokutovém území uvolnil Matějovský, jenže ve výborné šanci nestačil zakončit. Na druhé straně nebezpečně, ale mimo hlavičkoval Hanych. V 76. minutě se míč po rohovém kopu odrazil k Janu Holečkovi, ten ale mezi tyče nezamířil. Nejhezčí momemt druhé půle měl na svědomí Daniš. Ten se v 79. minutě zbavil bránících soupeřů a jeho střela z 18 metrů orazítkovala levou Lennerovu tyč. V 82. minutě se znovu červenalo na kněževeské straně. Hrubý tahal Jankuru za trenky tak vehementně, až si vykoledoval druhou žlutou kartu. Nerozhodný stav už se ovšem do konce utkání nezměnil a stejně jako v podzimním měření rozhodovaly o bonusovém bodu pokutové kopy. V nich zatím Český lev ještě nikdy nebyl úspěšný. A nezměnil to ani tentokrát.

ČLK:

Kalík - Ridzoň (59. Němec), Kovář, Štícha, Suchánek - Holeček M., Jankura, Barthel, Matějovský P. (66. Holeček J.) - Daniš (85. Jelen), Houška (72. Polánek J.)

Kněževes

Lenner - Krejčí, Kollár (14. Kutílek), Vrábík, Vršecký J. (65. Vršecký M.) - Čihař, Malafa (60. Bradáč), Hrubý, Hanych - Kozák, Holeček P.