Lídrovi soutěže jsme zle zatápěli

06.11.2015 09:56

ČL Kolešovice

 

2:3

(2:2)

Olympie Rakovník

11. kolo II.třída - 31. října 2015, 14:00

11. Polánek D., 39. Stiska

 BRANKY 

29. Topinka, 44. Číhař, 63. Havel

10. Barthel, 29. Polánek D., 73. Daniš,
 73. Štícha, 89. Herink

 ŽK 

23. Ogurek, 25. Číhař, 43. Havel,
66. Němec, 91. Rous
 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Polívka

 Stadion: Kolešovice

Hráči zápasu: Daniš

Hned v první minutě chyboval Eck a Daniš pálil jen do boční sítě. Chvilku na to odskočila nepřesná nahrávka Eckovi po holeni a svezla se do náběhu Jankurovi, který toho využil v brejk. Hledal adresně Polánka, který byl už před Kochem nachystaný a bez potíží ho prostřelil – 1:0.

První šance Rakovníka přišla až po sedmnácti minutách, do té doby převažoval tlak domácího celku. Po centru z pravé strany byl před Herinkem osamocený Číhař, ale jeho hlavička směřovala nad branku.

Po dvou minutách zavánělo sražení Topinky ve vápně Kolešovic pokutovým kopem, ale Polívka ukázal jasně, že pískat nebude. Téměř totožná situace se odehrála i ve 25. minutě. Na hranici šestnáctky si s míčem pohrával Číhař. Aby ho domácí obránce o balon obral, dopomohl si faulem, ale znovu se hrálo dál.

To Rakovnické ještě tolik mrzet nemuselo, protože srovnali záhy. Kokšálovo přímý volný kop proskákal pokutovým územím, poté se ho zmocnil Topinka a zblízka nedal Herinkovi šanci – 1:1. Pomezní laik už v době kopu zvedal ofsajd, ale těžko soudit, koho v ofsajdové pozici viděl takhle s předstihem…

Třicátá minuta dala rozhodčímu Polívkovi šanci potřetí, tentokrát nejjasnější. Číhař postupoval šestnáctkou, kde dostal bez míče kosu. I tentokrát se to obešlo bez desítky a místo červené karty za zmaření zjevné brankové příležitosti kopali ještě nepřímý volný kop domácí za simulování.

Z výroků hlavního arbitra byli ale špatní i domácí, kteří naopak protestovali proti nedovoleným zákrokům ve hře. Velkou šanci měl ve 34. minutě Daniš, jehož technická střela skončila na břevně. Pět minut před poločasem bylo ještě před brankou Olympie pořádně horko, protože z hostujícího rohu se míč dostal až na polovinu, kde nejdřív propadl T. Koch, následně i Eck s Klátilem a Stiska poslal míč na zadní tyč podél B. Kocha – 2:1.

Po dvou minutách měl ještě šanci domácí Houška, ale to už se hrálo na druhé straně, kam dlouhý pas poslal Havel. Topinka na nic nečekal, přiťukl míč Číhařovi, a ten z otočky vypálil dělovku k tyči jak to umí– 2:2.

Hned z výkopu, který měli hosté ve druhém poločase, dostal rozhodčí Polívka omylem dělovku pod žebra, a tak se chvilku čekalo, zda bude vše v pořádku. Po minutce se rozehrávalo znovu a hned po výkopu se na branku Herinka řítili čtyři hráči Rakovníka.

Havel, který nastoupil v útoku, trefil jen tělo domácího brankáře, ale odražený míč doletěl jak na podnose k Číhařovi, který mohl jen přehodit na zemi ležícího A. Herinka, což se nepovedlo.

Domácí trochu polevili a už tak nebezpeční nebyli. Dokazovaly to i výrazně slabší šance a chvílemi nudné pasáže. Jednu nebezpečnou si vypracoval Polánek, ale gól z toho nebyl. V 61. minutě naopak nezaváhali hosté, když centr Ogurka jemně prodloužil hlavou Klátil a Havel na zadní tyči ukázal hlad po gólu – 2:3.

Po zbytek zápasu se nic výrazného nestalo, šance ustály a zápas se jen dohrával. S výpadem J. Herinka neměl B. Koch problém, ale s průnikem Daniše dvě minuty před koncem měli zadáci Olympie plné ruce práce. Ten nakonec prokličkoval mezi třemi hráči, aby jeho sólo nakonec nespravedlivě utnula píšťala rozhodčího pro údajný faul.

Tato situace vyvolala v hráčích zbytečné emoce a došlo k malé strkanici. Dramatický závěr uvařili hosté ještě jednou v 92. minutě, když nechali ze strany projít opět J. Herinka, který vyslal na Kocha hodně nebezpečnou ránu, která směřovala přímo pod klacek. Brankář Olympie ale svůj tým podržel a balon vyškrábl na roh. Z poslední situace už se nic nestalo.


Konečně jsme se herně zvedli a opět jsme potvrdili, že nám daleko více sedí soupeř, který chce hrát fotbal. Myslím, že jsme soupeře zaskočili aktivitou a především v první půli jsme byli lepší. Škoda, že jsme vstřelili jen dvě branky. Celkově to byl dle mého názoru zápas, kterému by slušela remíza. Již po několikáté jsme ale o jednu branku prohráli.
 

Sestava ČLK:

Herink A. - Herink J., Kovář, Barthel, Štícha - Stiska, Jankura (71. Holeček M.), Houška, Daniš - Polánek D., Prais

Sestava Olympie:

Koch B. - Koch T. (46. Křováček), Eck, Havel (85. Špimr), Klátil - Rous, Němec, Kokšál, Ogurek - Topinka (55. Kalfiřt), Číhař

Ohlasy z tábora soupeře:

Antonín Sýkora (trenér): Byl to spíš remízový zápas. Bohužel jsme nepodali výkon ani z části takový, jako proti Kněževsi a domácí mě mile překvapili svojí bojovností. My jsme jim to laxním přístupem samozřejmě hodně usnadnili. Jsem rád, že jsme vítězství ve druhém poločase urvali a klukům za tři body děkuji, ale už se těším na zimní přestávku. Po poločase byli minimálně čtyři hráči na vystřídání. Moc jsme chybovali a vpředu jsme míč neudrželi.