Lužná udělovala lekci z produktivity

17.04.2016 15:51

Sp. Lužná

 

4:1

(3:0)

ČL Kolešovice

17. kolo II. třída OP - 16. dubna 2016, 17:00

25., 38. Vejvoda, 14. Dolhý, 88. Krumhanzl

 BRANKY 

58. Matějovský (PK)
62. Ambrůžek

 ŽK 

10. Daniš, 64. Matějovský, 75. Jankura,
85. Vicjan
 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Vodrážka - Runza (laik), Větrovec (laik)

 Stadion: Lužná

Hráči zápasu:

Lev, povzbuzen výkonem z předešlého utkání začal dobře i v Lužné a domácí hráče v úvodu zaskočil aktivní hrou. Tu narušil soupeř ve 14. minutě, kdy z ojedinělého brejku skóroval Dolhý. Dál hrál především Český lev, jenže branky dávala Sparta. Nejdříve se trefil po centru z levé strany Vejvoda a stejný hráč zakončil brejk po rohou Kolešovic.

Druhý poločas byl herně vyrovnaný, jenže ve vápně byli opět důraznější domácí. Do zápasu vrátil Kolešovice po faulu na Štíchu z pokutového kopu Matějovský - to běžela 58. minuta. V 64. minutě se kopala penalta i na straně druhé. Matějovský podkopl ve velkém čtverci Vejvodu. Kalík si ale s Ambrůžkovým pokusem poradil. V 68. minutě se prosadil do pokutového území individuálně Štícha, nachystal gólovou šanci střídajícímu Jelenovi, ten ale v malém vápně zazmatkoval a míč se odrazil od jeho stojné nohy mimo Maškovu branku. V 75. minutě měl po nevybíravém zákroku na Jankuru dostat druhou žlutou kartu Ambrůžek, jenže sudí Vodrážka nepochopitelně ohodnotil žlutým kartónkem faulovaného Jankuru. O pár minut později pak Barthel na polovině hřiště hrubě sestřelil Ambrůžka a poprávu viděl červenou kartu. Ještě v 80. minutě měl gólovou šanci po akci Štíchy s Danem Polánkem jeho bratr Jakub. Střela z 15 metrů mířila jen do boční sítě. V 85. minutě dostala Lužná reparát k pokutovému kopu. Vyskočil se dostal před Vicjana a tomu nezbývalo nic jiného než ho faulovat. Ani druhý pokus ovšem Lužná neproměnila, tentokrát zvonila Kalíkova levá tyč. V samém závěru si vybral kopec smůly Kalík. Při Krumhanzlově přímém kopu podklouzl a míč měl tak volnou cestu až do sítě.

Sestava ČLK:

Kalík - Štícha (83. Rychtařík), Kovář, Vicjan, Matějovský P. - Holeček J. (46. Polánek J.), Jankura, Barthel, Houška - Daniš (58. Jelen), Polánek D.

Sestava Lužná:

Mašek - Staněk J., Staněk P., Kopernický, Dolhý - Mašek (70. Vyskočil), Fronk (64. Krumhanzl), Ambrůžek, Špička - Vejvoda, Šnajdr (46. Grill)