Městečko se pakovalo domu bez bodu

01.04.2014 21:50

ČL Kolešovice

 

4:2

(2:1)

Oh. Městečko

15. kolo - II. třída, 29. března 2014, 15:00

Daniš, Matějovský (PK), Stiska, Zuska

 BRANKY 

Hajný, Urban

Daniš, Roubík, Polánek D.

 ŽK 

Langmajer

Daniš

 ČK 

Hajný, Makarský

 Rozhodčí: Strouhal - Kalaš, Hořejší

 Stadion: Kolešovice

 

K tomu, aby se Lvi oklepali z celkem nečekané prohry se Senomaty, jim los nepřichystal zrovna ideálního soupeře. Potupná podzimní prohra 0:10 na "plácku" v Městečku byla cítit ve vzduchu i po 8 měsících. Ba co víc. Svazoví funkcionáři nominovali do role "Herr General" Jiřího Strouhala. Ten hned poslal tichou poštou po kapitánovi celému mužstvu důležitý vzkaz :"Nemáme se rádi, takže TY, TY, TY!!!". Možná pod vědomím této hrozby zkrotl i Pavlík Barthelů, úhlavní to nepřítel pana Strouhala. Sympatie i nesympatie k rozhodčímu museli prostě stranou.

Kolešovice šli od samého počátku výborným týmovým výkonem pro 3 body. Těsná obrana, napadání rozehrávky ihned v samém zárodku, to očividně Ohnivci nečekali. Po několika zajímavých příležitostech před Abrahámem se po rychle rozehrané standartní situaci prosadil Daniš a dal vzpomenout na jeho střelecké umění. Jenže! Když to nešlo hostům kombinačně, použili hrubou sílu a jednoduchost....v té je přece síla a to doslova. Hajný šel za nákopem jako buldozer a nezastavila ho ani Kovářova zánovní modrá "adidaska" v obličeji - 1:1. Vykolejit se naštěstí srovnáním stavu Lvi rozhodně nenechali. Po závaru před brankou Městečka zahrál Langmajer nedovoleně rukou a byla z toho penalta, pencle, desítka, pokutový kop. Na podobné situace je v kádru ČLK policejní důstojník Matěják a ten střílel ostrými - 2:1.

To, že začně druhý poločas honbou Městečka za vyrovnáním se dalo všeobecně očekávat. A tak se také stalo. Urban se z levé strany prokličkoval přez několik hráčů a vyrovnal. Jenže to bylo vše, tedy alespoň co se týče vzruchu před Vavřínem. Naopak se bouřilo se u střídaček. V hlavní roli byl opět Peter Matějovský. Zpacifikovaný Hajný se po našem kapitánovi ohnal loktem a sudí Strouhal tasil červenou kartu poprvé. Konec všemu to ještě být neměl. Stiska totiž levou nohou nachytal v nedbalkách Abraháma a poslal Lev opětovně do vedení. Rozhodnout se mohlo z rychlého brejku dvojice Roubík - Daniš. Tentokráte byl brankář Městečka proti Jarynovi výtečný. Hostům očividně vývoj zápasu nevoněl a logicky jim tekly nervy. Makarský počastoval několika peprnými slovíčky řidiče autobusového, toho času rozhodčího, no a Jirka Strouhalů vyndaval červený kartonek podruhé. Městečku ještě v závěru zápasu přibalil na cestu 4. gól Zuska, jehož utěšená střela skončila u levé tyče nevěřícího Abraháma. Ale aby to nebyla jen samá pozitiva a sociální jistoty...Za 2 žluté karty nedohrál zápas Daniš a v Jesenici se tak bude muset ČLK obejít po Herinkovi už bez druhého vyloučeného hráče.

Sestava:

Vavřín - Štícha, Kovář, Zuska, Matějovský (70. Holeček) - Stiska, Barthel, Jankura, Daniš - Roubík, Polánek D. (88. Rychtařík)