Mšec odjela z Kolešovic znovu s prázdnou

12.11.2012 08:53

ČL Kolešovice

 

2:1

(2:0)

So. Mšec

12. kolo - II. třída OP, 10. listopadu 2012, 14:00

12. Jankura, 37. Bauer

 BRANKY 

65. Trkal

 

 ŽK 

Vančura, Zeman, Rosenbaum

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Jan Beran

 Stadion: Kolešovice

 

Už podruhé v podzimní části letošní sezóny zavítala na hřiště do Kolešovic Mšec. Stejně jako v září, v duelu okresního poháru, tak i nyní, oproti papírovým předpokladům zvítězili Kolešovice. Cenný skalp těžkého protivníka dokázal Lev vybojovat i bez zraněných klíčových opor Daniše a Vicjana, na straně druhé chyběl, pro svůj tým neméně důležitý, Petr Neužil.

"Červenobílí" začali proti soupeři bez sebemenšího ostychu a hned v 5. minutě krásnou akcí rozehřáli promrzlé obecenstvo. Do centru Krumhanzla se položil ve vápně Jankura a jeho střela z první minula o metr levou tyč. V minutě 12. už Lev soupeře za jeho pasivitu potrestal. Bauer s Polánkem nachystali na levé straně míč Jankurovi, ten si našel dobrou střeleckou pozici a z 15ti metrů mířil přesně k pravé tyči - 1:0. V 15. minutě se osmělili také hosté. Po kombinaci u pravé postranní čáry se do velkého čtverce dostal Trkal. S jeho střelu z velkého úhlu si Rotek poradil. O 4 minuty později tahal za záchranou brzdu na hranici vápna Barthel a Sokol měl ideální pozici ke standartní situaci. Bombu Burleho z přímého kopu, mířící doprostřed branky, vytěsnil Rotek s námahou nad břevno. Ve 24. minutě zapomněli hostující obránci těsně před vápnem na zcela volného Polánka. Tomu ovšem chyběl po přihrávce Jankury k míči pověstný krok. Ve 27. minutě se Mšec dožadovala po souboji Štíchy s Trkalem penalty. Sudí Beran vyhodnotil situaci na jedničku - teatrální pád Trkala nemohl přehlédnout. Trkal to zkoušel podobným pádem v pokutovém území i o 5 minut později. Ani tentokráte se hlavní rozhodčí nenechal nachytat. Naopak udeřili znovu domácí borci. Ve 37. minutě stříleli z bezprostřední blízkosti hned 3 hráči ČLK. Bauer, Polánek ani Jakura neuspěli. Míč ovšem dokázal znovu vydolovat Jankura a Bauer už Tomešovi z 5ti kroků nedal šanci - 2:0. Hosté se s vývojem utkání nehodlali smířit. 5 minut před poločasovou přestávkou fauloval Herink ve velkém čtverci Trkala a rozhodčí Beran, tentokráte správně, nařídil pokutový kop. Burle ovšem neunesl tíhu okamžiku. Jeho rána sice skončila v síti, jenomže né v brankové, ale nad brankou a Český lev udržel cenné poločasové vedení 2:0.

Hosté vstupili do druhé půle s cílem zvátit, pro ně, nepříznivý stav utkání. Naopak Kolešovice chtěli souboj rozhodnout 3. brankou za Tomešovými zády. Velkou příležitost k tomu měl hned v 52. minutě Polánek, který, pronásledován svým strážcem, postupoval z levé strany na mšeckého gólmana. V tísni bohužel nastřelil pouze vyhnuvšího Tomeše. Další výbornou příležitost měl Lev v 61. minutě. Po centru z levé strany zůstal 10 metrů před brankou úplně volný Zuska, ale míč hlavou vůbec netrefil. O moc lépe se nevedlo ani Polánkovi, jeho další 100% šance gólem znovu neskončila. Po přihrávce Jankury se nabízela Polánkovi střela levou nohou do odkryté branky. Ten bohužel zvolil zaseknutí na druhou stranu a následné zakončení srazil obránce mimo tři tyče. V 65. minutě pak přišlel zákonitý trest. Rozběhnutý Trkal se snadno proháčkoval středem obrany a míč putoval podél Rotka přesně k pravé tyči - 2:1. V 73. minutě se domácí kýžené třetí branky dočkali, když sólový únik zakončoval Jankura. Branka však správně nebyla uznána pro předchozí hru rukou od Polánka. Zbylých 25 minut odehrál Český lev pod, místy, velkým tlakem soupeře, který chtěl alespoň vyrovnat. Nebezpečné příležitosti si Mšec vytvořila však pouze dvě. V 81. minutě po přihrávce z levé strany mohl zakončovat nabíhající Trkal, míč naštěstí vůbec netrefil. Když gólem neskončila ani hlavička Vajnara z 87. minuty, mohl se Lev radovat z tříbodového zisku.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Kovář, Matějovský P. - Krumhanzl (85. Ridzoň), Barthel, Zuska (68. Holeček), Bauer - Jankura, Polánek D.

Sestava So. Mšec:

Tomeš - Vančura, Koula, Vajnar, Rosenbaum - Pelc (60. Maršík), Burle, Zázvorka, Zeman - Trkal, Stránský

Ostatní výsledky 12. kola:

FK Hředle - Oh. Městečko 3:1 (1:0) /Stibor Radek, Rendl Tomáš, Holý Václav - Mika Martin/

SK Senomaty - FC 05 Zavidov 3:6 (1:2) /Kukla Petr 2, Trešl Robert - Bok Zbyšek 2, Škyta Jan 2, Blecha Lukáš, Beneš Vladimír/

FK Kněževes - Sp. Lužná 2:0 (1:0) /Čihař Pavel, Králička Petr ml./

FC Po Olešná - SK Pavlíkov 1:0 (1:0) /Polášek Radek/

So. Branov - ESTA Oráčov 1:6 (1:5) /Zmrzlý Marek - Podolák Miroslav 2, Jeníček David, Vachtl Slavomír, Svatoň Jakub, Olšiak Jan/

FC Jesenice - So. Janov 0:3 (0:1) /Frühauf Ondřej 3/