Na Olešné dělba bodů

25.10.2009 10:52

Kdo v sobotu zavítal na Olešnou, kde se náš tým utkal v rámci 10. kola s místním FC, viděl od začátku až do konce hlavně bojovné utkání, plné osobních soubojů, kde ani jeden z týmů neměl vyloženě navrch. Fotbalová krása? Té bylo opravdu jak šafránu. A jak by také nebylo, když místní hrací plocha připomínala spíš výběh pro krávy než fotbalové hřiště.

Po úvodním oťukávání přišli domácí s první dobrou akcí. To se Ličman uvolnil po levé straně, ale z jeho centru domácí nic nevytěžili. O pár minut později si Ličman akci zopakoval, míč našel ve vápně osamoceného Fiedlera a ten poslal domácí do vedení. Kolešovice ale zbraně nesložili. Nopak, ve 20. minutě po rohu Barthela naskočil výborně na míč Vicjan a přeloboval hlavou Pavlíčka - 1:1. To bylo na dlouhé minuty z šancí vše. K vidění byla hlavně hra uprostřed hřiště a když už se na obou stranách objevili náznaky šancí, obrany obou týmů si velmi dobře poradili. V dalším průběhu musela potěšit krásná akce ČLK, když si Barthel s Kučerou na pravé straně 2x vyměnili z první míč, ale následný centr adresáta nenašel. Na druhé straně dělal největší potíže hostům z Kolešovic dobře hrající Hubáček. V dalších minutách se 3x prosadil po levé straně přes Poláška agilní Daniš, ale jen za cenu faulů a žluté karty pro domácího záložníka. Hráčí Olešné po zbytek poločasu drželi sice míč na svých kopačkách, ale víc než jen pár propagačních střel hodně mimo Matějovského branku vyprodukovat nedokázali.

Do druhé půle nastoupil ČLK v nezměněné sestavě. Domácí ve snaze strhnout vedení na svou stranu zatlačili v průběhu druhého poločasu chvílemi náš tým až do hluboké defenzivy. Ale Kolešovice se dobře bránili a nepouštěli olešenské borce do žádných vyložených šancí. Jedna z největších příležitostí hráčů Olešné přišla po střele z přímého kopu, Matějovský však zasahovat nemusel, domácí trefili jen boční síť. V 63. minutě na levé straně fauloval Kučera domácího hráče, ten vzápětí oplácel, když Kučeru bez míče nevybíravě ze zadu sestřelil. Rozhodčí Reipricht správně ukázal Kučerovi žlutou kartu a jelikož to byla pro něj v utkání druhá, musel do sprch. Rovnou červenou kartu měl dostat domácí hráč, rozhodčí ale domácí podržel a vytáhl pouze žlutý kartónek. V 70. minutě střídal Štíchu Hrubý, pro kterého to byl letos, po dlouhém zranění, první start. Ten si hned mohl osladit i gólem. K dlouhému míči mu scházel před vyběhnuvším Pavlíčkem opravdu kousek.  Domácí si v závěru vytvořili ještě jednu velmi dobrou přiležitost. Jejich střelu z vápna , která mířila k pravé tyči s námahou vyrazil Matějovský na roh. Na druhé straně měl velmi dobrou možnost Daniš, který ale místo průniku do vápna ukvapeně centroval. Český lev si tak odváží z Olešné po zodpovědném výkonu bod.

Sestava:

Matějovský M. - Tůma - Čech, Kovář, Matějovský P. - Polánek (85. Rychtařík), Barthel, Štícha (70. Hrubý), Daniš (78. Zuska) - Kučera, Vicjan

 

Ostatní výsledky:

Tn. Rakovník B - ESTA Oráčov 2:4 (1:2)

So N. Strašecí B - SK Lány 0:1 (0:1)

FK Hředle - So. Mšec 4:3 (2:1)

So. Branov - FC 05 Zavidov 6:1 (3:0)

So. Sýkořice - TJ Roztoky 1:3 (0:2)

Ol. Rakovník - SK Pavlíkov 1:3 (1:2)