Na Olešné jsme se porazili sami

01.10.2012 10:49

FC Po Olešná

 

5:1

(2:0)

ČL Kolešovice

6. kolo - II. třída OP, 29. září 2012, 16:30

19., 30. Zahradník, 47., 86. Polášek R.,

62. Drvota

 BRANKY 

60. Daniš

Daniš, Herink

 ŽK 

 

-

 ČK 

 

 Rozhodčí: Josef Švácha - František Schoř

 Stadion: Olešná

 

S několika změnami v sestavě nastoupil Český lev v 6. kole okresního přeboru k utkání na Olešné. Herně vyrovnané utkání ovlivnili laciné góly, neproměněné šance a chyby rozhodčích - to vše vzalo naději na lepší výsledek.

Start do zápasu měli povedenější domácí borci. Dlouhý nákop za naší obranu našel přesně Radka Poláška, jehož střela mířila naštěstí mimo Kalíkovu branku. Dlouhou dobu se pak hrálo bez větších příležitostí na obou stranách, jak domácím tak našemu týmu chyběla především přesnější finální přihrávka. Až v 19. minuta přinesla do ochozů větší vzruch. Burian hledal na hranici velkého čtverce své spoluhráče, míč nedokázal dostat do bezpečí Jankura ani Herink a tak Drvota vybídl Zahradníka, stojícího v těsném ofsajdu ke skórování - 1:0. Český lev mohl srovnat s Olešnou krok ve 26. minutě. Danišova střela z pozavápna orazítkovala pravou tyč domácí branky. Pověstné nedáš - dostaneš pak platilo o 4 minuty později na druhé straně. Míč se dostal po ose Radek Polášek - Martin Polášek na pravou stranu k Zahradníkovi, jehož nepovedený centr skončil s pomocí pravé tyče v síti - 2:0. Poslední čtvrthodinka prvního dějství patřila ČLK. Ve 35. minutě nezachytila obrana Olešné aktivního Daniše, který však Pavlíčka znovu nepřekonal, dobíhajícímu Polánkovi scházeli k dorážce centimetry. Ve 38. minutě našel Barthel přesnou přihrávkou prostor pro Daniše, který tísněn z 15 kroků znovu na výborného Pavlíčka znovu nevyzrál. O 3 minuty později doputoval míč po kombinaci Polánka s Danišem až k Jankurovi, kterého 2 metry uvnitř pokutového území srazil jeden z domácích protihráčů. Sudí Švácha sice nedovolený zákrok odpískal, místo jasné penalty však Lev zahrával přímý kop z hranice velkého čtverce. Bombu Vicjana dokázal s velkými problémy zneškodnit Pavlíček. Těsně před poločasovým hvizdem předvedl svou extratřídu znovu famózní Pavlíček, který reflexivně vrazil pravou nohou gólové zakončení Daniše z bezprostřední blízkosti.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala podle nejhoršího možného scénáře. Ve 47. minutě rozehrál z pravé strany Radek Polášek rohový kop a Kalík si srazil míč přímo do branky - 3:0. Český lev se i přez nepříznivý stav snažil o zvrat v utkání. V 60. minutě prodloužil nákop Kováře hlavou Barthel a Daniš měl před sebou už pouze Pavlíčka. Perfektní střelou pod břevno nedal tentokráte olešenskému gólmanovi šanci - 3:1. Naděje Lva trvala pouhé 2 minuty. Herink fauloval na pravé straně a následný přímý kop Radka Poláška tečoval těsně před Kalíkem hlavou Drvota - 4:1. V 65. minutě mohl korigovat skóre po Štíchově přihrávce Polánek. Jeho ukvapené zakočení mířilo mimo domácí branku. V 70. minutě vytěsnil Pavlíček s velkými problémy tečovanou střelu ČLK ze střední vzdálenosti - to už na hrací ploše něměli být domácí Ivančík a kolešovický Barthel, kterého Ivančík zákeřně nakopl po odpískaném faulu, Barthel ho pak naoplátku nesmyslně šlápl. V minutě 72. zachránilo po technické střele Daniše z levé strany, již překonaného brankáře Olešné, břevno!!! Horko bylo i před brankou Kolešovic. V 78. minutě vyrazil Kalík gólový přímý kop Radka Poláška z 18 metrů. V závěrečné 10ti minutovce mohla Pásová ocel několikrát navýšit brankový účet z nebezpečných brejků. V 81. minutě po jednom takovém vykopával Kalík zakončení Radka Poláška na tyč. V 83. minutě zazdil další příležitost po kombinaci bratří Polášků Drvota. V 86. minutě se gólu Olešná přece jen dočkala. Zahradník nejdříve nastřelil levou tyč, aby pak Radek Polášek z dvoumetrového ofsajdu bez větších problémů uklidil míč do odkryté svatyně - 5:1. V 89. minutě mohl korigovat výsledek zápasu Polánek, který postupoval osamocený z pravé strany na Pavlíčka. Svým dalším vynikajícím zákrokem pak brankář Olešné potvrdil aktuální vynikající formu.

Sestava ČLK:

Kalík – Herink (68. Zuska), Vicjan, Kovář, Matějovský P. – Ridzoň (65. Kozák), Štícha, Barthel, Jankura – Polánek D., Daniš

Sestava FC Po Olešná:

Pavlíček R. - Ivančík, Hlavsa, Šutera - Zahradník, Procházka T. (23. Telvák P. (73. Telvák M.)), Burian, Jirásek - Polášek M., Polášek R., Drvota

Ostatní výsledky 6. kola:

FK Hředle - SK Pavlíkov 0:1 (0:0) /Sixta/

Sp. Lužná - So. Mšec 2:2 (1:1) /Chládek, Šnajdr - Neužil, Stránský/

FC 05 Zavidov - ESTA Oráčov 7:0 (5:0) /Štiller D. 2, Bok 2, Beneš, Blecha, Koc/

So. Janov - Oh. Městečko 0:2 (0:1) /Urban J., Šnídl P./

SK Senomaty - FC Jesenice 4:0 (2:0) /Karnold, Klouček, Vávra, Mácha/

FK Kněževes - So. Janov 6:1 (3:1) /Hlavatý 2, Hanych 2, Vrábík, Večeřa - Novák/