Na Tatran jsme nestačili - aktualizováno

20.06.2010 09:42

Tn. Rakovník B - ČLK 3:1 (2:1)

 

Branky: 26. Roubík

ŽK: Štícha, Krumhanzl

 

Český lev cestoval k poslednímu utkání letošní sezóny Na Šamotku, kde nastoupil proti domácí rezervě Tatranu. V sestavě se objevil po 8 měsících navrátilec ze zahraničí Petr Roubík.

Domácí byli od úvodních minut lepším a aktivnějším týmem, drželi míč na svých kopačkách a hrozili hlavně po stranách hřiště. Trest však přišel středem hřiště. V probíhající 8. minutě ztratil míč ještě na vlastní polovině Krumhanzl, ten putoval okamžitě na vysunutého Františka Kollára, který brejk s chladnou hlavou proměnil - 1:0. Dál hráli především domácí. V 18. minutě zahrával Tatran od půlící čáry trestný kop, na míč směřující do vápna naskakoval Kollár se Štíchou, od kterého se míč nešťastně odrazil až do sítě – 2:0. Ve 20. minutě o sobě dali poprvé vědět i Kolešovice. Na Roubíkovu střelu, mířící vedle, Herink reagovat nemusel. Zle mohlo být naopak na druhé straně. Kroupa se proháčkoval z pravé strany až do vápna, ale místo přihrávky na nabíhající spoluhráče zvolil kličku navíc a o míč přišel. Ve 26. minutě se z ojedinělého útoku prosadil i Lev. Roubík využil chyby domácích a přeloboval vyběhnuvšího Herinka - 2:1. Po vstřelené brance Kolešovice zvýšili aktivitu a hrozili hlavně ze standartních situací. Nejdříve nepřesně hlavičkoval po rohu Kozák. Ve 35. minutě podcenil Herink trestný kop Krumhanzla, který se snesl až na břevno domácí svatyně. Ve 39. minutě už ale své kvality Herink prokázal. Hrubého hlavičku z bezprostřední blízkosti reflexivně vytěsnil na roh.

Kdo čekal druhou půli boj Kolešovic o vyrovnání, musel být zklamán. Tatran žádné překvapení nepřipouštěl a snažil se rozhodnout utkání třetím gólem. Jen štěstí a obětavé zákroky drželi Lev dál ve hře alespoň o bod. V 58. minutě se vyznamenal Matějovský proti nebezpečné střele Švelcha. O 5 minut později padl obětavě Kollárovi do střely Hrubý. V 67. minutě nejdříve Matějovský v brance vychytal Tvrze, odražený míč doputoval k Vargovi, který však trefil jen na brankové čáře stojícího Kučeru. Až v 69. minutě zahrozili také Kolešovice. A byla z toho obrovská šance. Polánek našel přesným pasem rozběhnutého Čecha, kterého bravůrně u tyče vychytal Herink. V 72. minutě se už domácí dočkali. Volný Švelch propálil ve vápně míč až za bezmocného Matějovského. V 83. minutě mohl ještě pečetit vítězství Tvrz, který asi to teď nechápe, jak mohl z 10 metrů netrefit prázdnou branku. Pro Kolešovice to byla teprve druhá jarní porážka, Tatran si třemi body zajistil bronzový stupínek v okresní tabulce.

Sestava:

Matějovský M. - Hrubý, Štícha, Matějovský P., Krumhanzl (46. Barthel) - Čech (73. Zuska), Kučera, Polánek, Daniš - Kozák (82. Rychtařík), Roubík

 

Ostatní výsledky 26. kola OP:

SK Pavlíkov - TJ Roztoky 3:3 (2:1)

Ol. Rakovník - FC05 Zavidov 0:2 (0:1)

FC Po Olešná - So. Mšec 0:4 (0:2)

So. Sýkořice - SK Lány 3:7 (2:2)

So. Branov - ESTA Oráčov 6:1 (2:0)

FK Hředle - So. N. Strašecí B 1:1 (0:1)