Vilémov trestal ze standartek

30.01.2010 15:55

ČLK - TJ Sokol Vilémov 2:3 (1:1)

 

Prvním přípravným zápasem odstartoval ČLK svou cestu na zimním turnaji O pohár starosty v Krásném Dvoře. Soupeřem byli hráči Sokola Vilémov. O čestný výkop se postaral sám místní starosta.

Velmi težký a ledovatý terén stěžoval oběma mužstvům pohyb po hrací ploše.  Po úvodním seznamovací pětiminutovce hlavně s terénem, byli k vidění i solidní akce, o které se v prvním poločase staral hlavně český lev. V 6. minutě zakombinovali na levé straně Čech s Krumhanzlem, ale Daniš byl ve vápně dobře ubráněn. Vilémov hlavně spoléhal na výkon svého útočníka s číslem 13. Ten se v 8. minutě prosmíkl kolem Kučery a zkoušel pozornost Sýkory, branku ale netrefil. V další šanci ČLK se ocitl opět Daniš, když mu Štícha předložil před vápno krásnou přihrávku. Míč si ale pouštěl a to už byla snadná práce pro obránce. Ve 20. minutě měl střeleckou příležitost Kozák, ale mezi tři tyče se jeho pokus nevešel. Ve 22. minutě přišla první obrovská šance Kolešovic. Krumhanzl zleva centroval, na zadní tyči před branku hlavou vracel Kozák, ale Štícha trestuhodně z bezprostřední blízkosti přestřelil. Poté následovali 2 šance výborně hrajícího Hrubého. Nejdřív z pravé strany centroval Barthel a náš obránce na zadní tyči netrefil, poté z levé strany opět na zadní tyči rybyčkou neusměrnil těžký míč do branky. Do této chvíle Vilémov neměl žádnou gólovou příležitost a veškeré náznaky řešili z přehledem stopeři Matějovský s Kučerou. Ve 28. minutě hezky připravil přiležitost Daniš pro Štíchu, ten místo střely ve vápně ještě posouval na Kozáka, stoper Vilémova však záměr vystihl. Ve 34. minutě se probijel po pravé straně vilémovský útočník, s ním svedl souboj tělo na tělo Krumhanzl. Asistent na pomezí však odmával faul našemu obránci, který ještě obdržel žlutou kartu za kritiku rozhodčího. Z následného centru se prosadil hlavou hráč Vilémova s číslem 13 - 0:1. Odpověd na sebe nenechala dlouho čekat. Hrubý po pravé straně zatáhl míč a do ulice přesně přihrál na Kozáka. Pro toho již nebyl problém uklidit míč do branky - 1:1. 38. minuta a dobrá střela Krumhanzla z poza vápna. Další střelecká pozice se naskytla nejdříve Hrubému, kterému přistrčil míč Daniš a poté Kozák vymyslel střeleckou pozici pro Polánka. Oba bohužel mířili vedle. Závěrečná šance prvního poločasu měla rukopis Luboše Kozáka, ten se obtočil na vápně kolem svého strážce, ale branku netrefil.

Do druhého poločasu vstoupil lev opět aktivně, hezká akce byla k vidění po ose Hrubý, Polcar, Novotný. Hrubý nahrával na Polcara, který sklepával na Novotného, ten zatáhl míč před vápno. Centrem však nikoho před brankou nenašel. Od 55. minuty postupně převzali herní iniciativu hráči Sokola. Výsledkem všeho byl rohový kop, ze kterého hlavou opět hráč číslo 13 uklidil míč do branky. Do souboje Štíchy s hostujícím útočníkem přišel Marek Matějovský bez úspěchu. - 1:2. Český lev v této pasáži utkání hodně kazil, ale soupeře k ohrožení Matějovského branky nepouštěl. Naopak na druhé straně vybojoval míč Barthel, nacentroval do vápna, kde Štícha vyhrál míč pro Novotného. Ten z voleje donutil hostujícího brankáře k zákroku a odražený míč pohodlně doklepl do branky opět Kozák - 2:2. V 74. minutě přišla třetí standartní situace hostů a s ní i třetí branka. Hráč s číslem 11 zahrával 3 metry za vápnem přímý kop a podél zdi trefil přesně po zemi k tyči - 2:3. V 80. minutě mohl srovnat Daniš. Z pravé strany se řítil do vápna, ale svou slabší nohou trefil rukavice vilémovského golmana. K další příležitosti už Kolešovice nepustil rozhodčí, který ukončil utkání mininálně o 10 minut dříve.

 

Sestava:

Sýkora (46. Matějovský M.) - Matějovský P. - Hrubý, Kučera, Krumhanzl - Polánek (46. Novotný), Barthel, Štícha, Čech (46. Zuska) - Daniš (46. Polcar, 75. Daniš), Kozák