O výsledku v Pavlíkově rozhodla penalta

19.11.2012 13:06

SK Pavlíkov

 

1:0

(0:0)

ČL Kolešovice

13. kolo - II. třída OP, 17. listopadu 2012, 13:30

66. Franěk D. (PK)

 BRANKY 

 

Franěk P., Jiřík

 ŽK 

Štícha, Barthel, Polánek J.

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Jan Šipoš - David Lelovski, laik

 Stadion: Pavlíkov

 

Český lev se představil v předposledním kole na pavlíkovském trávníku a k vidění bylo typické remízové utkání. O nejtěsnější možné výhře Pavlíkova nakonec rozhodl z pokutového kopu kapitán David Franěk.

Už úvodní minuty zápasu naznačili, že se bude hrát především mezi oběmi velkými vápny a před brankami moc zajímavých situací k vidění nebude. Pavlíkovští sice drželi více míč na svých kopačkách, ovšem rychlé výpady Českého lva byli mnohem nebezpečnější než postupný útok domácích. První světlejší moment duelu, pokud se tomu tak dá říci, přišel v 15. minutě. Sixtova nevýrazná střela minula o 2 metry pravou tyč kolešovické branky. O 2 minuty později se k blízkosti Gloserovi branky dostali také "červenobílí", Danovi Polánkovi ovšem sebral míč včasným vyběhnutím pavlíkovský gólman. To ve 24. minutě měla kolešovická akce gólové parametry. Barthel uvolnil přihrávkou středem hřiště Dana Polánka, jenže ten nastřelil pouze Glosera. Ve 26. minutě střílel z vápna doprostřed branky M. Vodrážka. Nezáživný první poločas pak ukončila Sixtova střela ze 36. minuty, který se znovu o velký kus do Rotkovi branky nevešla.

Začátek druhého poločasu ovládl jednoznačně Český lev. Ve 48. minutě šel sám na Glosera Jankura, střelu jeho slabší levou nohou vytěsnil brankář Pavlíkova mimo. O 6 minut později hlavičkoval po centru z levé strany do tyče Daniš. V 59. minutě prošel agilní Daniš až do velkého čtverce Pavlíkova, hezké akci chyběla pouze přihrávka na úplně volného Barthela. Daniš ovšem zakončil i s přispěním Glosera vedle branky. V 63. minutě ztratil u postranní čáry míč Barthel, Hink vyslal do brejku Sixtu a celou situaci musel zachraňovat až brankář Rotek. Navíc to odnesli oba hráči nepříjemnou a bolestivou srážkou. V minutě 66. přišel rozhodující okamžik utkání. Krumhanzl nepokryl na pravé straně nabíhajícího Samsona, kterého pak musel ve velkém vápně faulovat - pokutový kop byl nevyhnutelný. David Franěk se nemýlil a poslal Pavlíkov do vedení - 1:0. V 71. minutě vytáhl Rotek parádní zákrok proti Pavlovi Fraňkovi, který kroutil přímý kop k levé tyči. V 78. minutě pálil z 25 metrů k pravé tyči Hink, Rotek byl na místě. V 81. minutě se nedostal k hlavičce po centru z pravé strany Samson. Lev měl poslední příležitost, jak utkání dovést alespoň k remíze, 2 minuty před závěrečným hvizdem. Štíchův dlouhý nákop před Gloserovu branku ovšem Matějovský za záda pavlíkovského brankáře usměrnit nedokázal.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink,Štícha, Kovář, Matějovský P. - Krumhanzl (67. Polánek J.), Barthel, Zuska (46. Daniš), Bauer (86. Ridzoň) - Polánek D., Jankura

Sestava SK Pavlíkov:

Gloser - Novák, Gebhart (80. Konopásek), Vodrážka M., Pánek - Polcar, Franěk D., Franěk P., Samson - Vodrážka T. (46. Hink), Sixta (66. Jiřík)

Ostatní výsledky 13. kola:

So. Janov - FK Hředle 1:0 (0:0) /Frühauf Ondřej/

ESTA Oráčov - FC Jesenice 3:1 (2:1) /Jeníček David 2, Svatoň Jakub - John Petr/

So. Mšec - So. Branov 9:1 (3:1) /Burle Daniel 6, Stránský Tomáš 2, Trkal Jakub - Novák Vladislav/

Sp. Lužná - FC Po Olešná 2:1 (1:1) /Šnajdr Radek 2 - Jirásek Jan/

FC 05 Zavidov - FK Kněževes 7:0 (2:0) /Blecha Lukáš 4, Škyta Jan 2, Bok Zbyšek/

Oh. Městečko - SK Senomaty 9:0 (3:0) /Urban Jiří 4, Mika Martin 3, Šnídl Petr, Jun David/