Pavlíkov odjel s "bůrem"

13.06.2010 09:07

ČLK - SK Pavlíkov 5:1 (3:1)

 

Branky: 2., 58., 74. Kozák, 26. Daniš, 38. Rychtařík

ŽK: Rychtařík

 

Oba týmy nastoupily do duelu, předposledního, 25. kola bez několika hráčů základní sestavy. Pavlíkov přijel bez nejlepšího střelce Tomáše Vodrážky, Samsona a Dvořáka. Za Český lev nenastopili Tůma, Kučera, Čech a kapitán Kovář. S absencemi se jednoznačně lépe vyrovnali Kolešovice.

Již ve 2. minutě narýsoval nádhernou kolmici Polánek na Kozáka, ten utekl svému strážci a nedal Konopáskovi v brance žádnou šanci - 1:0. Pavlíkov vystrčil růžky v 15. minutě, to střílel hodně nepřesně z dálky Elznic. V 17. minutě měl na noze 2. gól Daniš, jeho střela ale minula jen těsně pravou tyč. Ve 20. minutě vtrhl do vápna Krumhanzl, byl faulován a Lev kopal penaltu. Tradiční exekutor Kozák, ale vyhořel na Konopáskovi, který bravůrně vyrazil jeho pokus do břevna. Ve 26. minutě Daniš vypíchl míč uprostřed hřiště a předvedl krásnou individuální akci, na jejímž konci byla branka na 2:0. Hosté poté přidali do kroku. Nejdříve ještě zablokoval střelu Michala Vodrážky Štícha. Tentýž hřáč se však ve 31. minutě již trefil do černého. Prošel snadno středem hřiště a střelou těsně za vápnem olízl Matějovského levou tyč - 2:1. Lev se však nenechal rozhodit a o 7 minut později připravil hostům další gólovou nadílku číslo 3. Kozák vybojoval míč, předložil ho Rychtaříkovi na penaltu a ten nadvakrát překonal bezmocného Konopáska - 3:1. Ke gólu také přidal Rychtařík žlutou kartu, za svléknutí dresu. 5 minut před koncem poločasu měl Pavlíkov možnost zahrávat standartní situaci. Vodrážka však nastřelil pouze dobře postavenou zeď.

Po přestávce začli lépe hosté, kteří měli míč častěji v držení. Jejich útoky však končili před vápnem Lva. Vyjímkou byla pouze šance z 53. minuty, kdy jeden z hráčů hostů málem využil nedorozumnění mezi Štíchou a Markem Matějovským. Jeho střelu ale na poslední chvíli stačil Štícha zablokovat. V 58. minutě vyslal Kozáka do úníku dlouhým výkopem Marek Matějovský a ten si většinou v těchto situacích ví rady - 4:1. Další vzrušení přinesla až 74. minuta. Ovšem stála za to. Nejhezčí okamžik zápasu nesl rukopis Lubomíra Kozáka. Ten vodil ve velkém čtverci celou obranu v čele s Konopáskem v brance z jedné strany na druhou, až pohodlně levou nohou skóroval do prázdné branky - 5:1. V dalších minutách přitlačili na pilu hráči Pavlíkova a k vidění byly hlavně údery loktem nebo oplácení po odpískání. Závěr utkání patřil znovu domácím. V 89. minutě šli do přečíslení 3 na 2 Krumhanzl, Kozák a Ridzoň. Krumhanzl vzal zakončení na sebe a o míč ve vápně přišel. V posledním domácím utkání probíhající sezóny tak zvítězil Lev jednoznačně 5:1.

 

Sestava:

Matějovský M. - Hrubý, Štícha, Matějovský P., Krumhanzl - Rychtařík (67. Holeček M.(72. Maissner)), Polánek, Barthel, Daniš (79. Zuska) - Kozák, Ridzoň

 

Ostatní výsledky 25. kola OP:

So. N. Strašecí B - Tn. Rakovník B 1:9 (1:6)

ESTA Oráčov - FK Hředle 5:3 (3:0)

SK Lány - So. Branov 3:3 (1:1)

So. Mšec - So. Sýkořice 7:1 (3:1)

FC05 Zavidov - FC Po Olešná 2:4 (1:2)

TJ Roztoky - Ol. Rakovník 4:2 (3:0)