Penalty rozhodly o vítězství nad Blatnem

01.04.2013 11:47

TJ Blatno

 

1:2

(0:1)

ČL Kolešovice

Příprava, 31. března 2013, 15:00

76. Katona

 BRANKY 

29. Matějovský (PK), 59. Roubík (PK)

 

 ŽK 

 

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Brda Jan

 Stadion: Blatno

 

Český lev si vynahradil další nuceně odložené kolo okresního přeboru přípravným zápasem na půdě Blatna, kde se mu zatím ani jednou v historii nepodařilo zvítězit či remizovat. Tentokráte se však Kolešovice dočkali, ačkoliv v brance musel nastoupit trenér Kozler.

První minuty na těžkém blatenském terénu patřili Bauerovi, který donutil Pašíkovského střelou z hranice vápna k dobrému zákroku. Otevřít skóre však mohli domácí. Velké šance Praise a Kohouta zůstali bez gólové odezvy, navíc pokutovým kopem zaváněl faul Vicjana na Kohouta. Na straně druhé si podobně vedl Roubík, kterého dvakrát perfektně vychytal Pašíkovský. V polovině prvního poločasu podržel Lev vynikajícími zákroky Kozler. Hlavně ten proti hlavičce z malého vápna byl z kategorie reprezentačních. Ve 29. minutě už se stav utkání měnil. Po akci Polánka se dostal míč k Roubíkovi, kterého v nepřehledné situaci zřejmě fauloval Adámek a sudí Brda nabídl Lvu penaltu. Tu se štěstím proměnil Petr Matějovský - 0:1. Ve 33. minutě pálil ve vyložené šanci Kučera nejdříve do hradby těl, z dorážky vysoko nad. Ve 39. minutě mohl jít Lev do dvoubrankového vedení. Roubík rozehrál míč na Zusku a jeho centr ovšem nestačil zakončit před Pašíkovským Ridzoň.

Úvod druhé půle vyšel lépe ČLK. Špatnou rozehrávku Blatna využil Roubík a toho musel faulovat Rázek. Pokutový kop sám Roubík proměnil - 0:2. V 63. minutě byl ve velké příležitosti znovu Roubík, tentokráte ho ale Pašíkovský dostal do velkého úhlu a následné zakončení už nemělo naději na úspěch. V 67. minutě šel sám na brankáře Polánek, v minisouboji byl opět vítězem skvěle chytající Pašíkovský. V 71. minutě se připomněl na straně druhé Kozler, který dobře změnšil úhel osamocenému Praisovi a jeho zakončení zamířilo těsně vedle pravé tyče. V 76. minutě si Kozler vybral slabší chvilku v utkání, když mu mezi rukama propadla jednoduchá střela Katony s přímého kopu - 1:2. Ve zbytku zajímavého duelu se neujala na straně jedné šance Worzichka a na straně druhé Zusky a tak si Lev připsal první výhru na blatenské půdě.

Sestava ČLK:

Kozler - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Stiska, Polánek D., Holeček, Zuska - Bauer, Roubík

Střídali:

Kučera, Kovář, Ridzoň