Pět branek od Tatranu

16.11.2009 10:05

V posledním podzimním kole zavítal do Kolešovic další rakovnický tým, tentokráte béčko Tatranu. Z prvního týmu se představil zkušený Eck a také "domácí" Tomáš Kapoun.

Utkání začalo podle očekávání dle not hostů. Ti domácí přehrávali hlavně rychlou kombinací a kvalitnější ofenzivou. Po náznacích šancí Nováka a Kapouna jehož dalekonosný pokus vytahoval s námahou Matějovský v brance na tyč, přišla tutovka Pokorného, ten ale z malého vápna hlavou přestřelil. O první gól utkání se tak postarali domácí, bohužel však do vlastní sítě. Tatranští centrovali z pravé strany a na zadní tyči špatně zahrál Hrubý, přímo do vlastní branky - 0:1. Za 10 min mohl přidat pojistku Kapoun. Tomu přihrával proti noze na penaltu Novák. Matějovský však bravůrně jeho střelu zneškodnil. Poté se osmělili domácí. Dobrý míč dostal Krumhanzl, s ním šli proti dvou obráncům v pravo úplně volný Štícha a vlevo Barthel. Krumhanzl však nejdříve zkusil kličku a pak již nedokázal přihrát Barthelovi. Ve 35. minutě tak udeřili opět rakovničtí. Kapoun našel na vápně Nováka, ten se uvolnil a střelou na zadní tyč nedal Matějovskému šanci - 0:2. Domácí ještě reklamovali ofsajd, bohužel marně.

Po přestávce hosté mírně zvolnili a domácí předváděli místy dobrou kombinační hru. Ale pouze k vápnu. V 58. minutě však přišla krásná akce. Barthel si narazil s Polánkem, přihrál doprava na Vicjana, který z první nádherně našel Daniše, ten hlavou však smolně trefil jen Koloce. Následnou střelu s obtížemi likvidoval Herink. Tatran nechtěl nechat nic náhodě a po centru se prosadil Pokorny - 0:3. Kolešovice však dál hráli, avšak bez gólového efektu. Nejdříve se v šanci objevil střídající Čech, ale dlouhou kličkou se dostal až za brankovou čáru, poté čaroval opět Herink. Když bylo potřeba, hosté opět jednoduše trestali. Svůj druhý gol zaznamenal po kombinaci do prázdné branky Novák. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale efektivitou oplívali opět pouze hráči ze Šamotky. Novák dostal pas mezi obránce a podél Matějovského zaznamenal hattrick. Domácím nebyl přán ani čestný úspěch, když svou velkou šanci spálil Vicjan, ten si na poslední chvíli předkopl míč.

Podzimní účinkování tak skončilo opět vysokou prohrou a přes zimu tak bude v Kolešovicích rozhodně o čem přemýšlet.

Sestava:

Matějovský M. - Tůma - Hrubý, Kovář, Matějovský P. - Polánek, Barthel, Štícha (78. Ridzoň), Daniš - Krumhanzl (27. Vicjan), Kučera (67. Čech)

 

Ostatní výsledky:

TJ Roztoky - SK Pavlíkov 1:1 (1:1)

FC05 Zavidov - Ol. Rakovník 3:0 (2:0)

So. Mšec - FC Po Olešná 1:1 (1:1)

SK Lány - So. Sýkořice 1:0 (0:0)

ESTA Oráčov - So. Branov 2:5 (1:1)

So. N. Strašecí B - FK Hředle 0:3 (0:1)