Po sympatickém výkonu veze Lev z Lužné bod

24.06.2013 11:12

Sp. Lužná

 

2:2

(0:1)

ČL Kolešovice

13. kolo - II. třída OP, 22. června 2013, 17:00

Rek 2

 BRANKY 

Daniš 2

 

 ŽK 

Matějovský P., Barthel, Štícha, Zuska

Chládek

 ČK 

Daniš

 Rozhodčí: Strouhal Jiří - Linc Zbyněk, Klekner Vladimír

 Stadion: Lužná

 

Závěrečné utkání letošního ročníku okresního přeboru zajížděl Český lev na půdu Lužné, která by v případě vítězství obsadila 3. příčku v konečné tabulce II. třídy. Při pohledu na torzo našeho mužstva to rozhodně nebyl úkol nemožný. Realita byla ovšem úplně jiná.

V úvodní 15ti minutovce nastoupil Lev pouze v 10ti lidech a Štíchou v brance, až krom pár ošemetných rohových kopů ovšem Sparta nic víc nevyprodukovala. Pro zbytek utkání už zkomletova řady ČLK brankář Kalík a v Lužné se začali dít věci. Nejen, že Lev po mdlém až tragickém výkonu s Oráčovem překvapoval živou a nápaditou hrou, ale dokonce konečně skóroval. Z 20 ti metrů pálil nádherně Zuska, míč dokázal Mašek bravůrně vytáhnout na břevno a Daniš pak poslal Lev do překvapivého vedení - 0:1. Lužná byla vývojem střetnutí očividně opařena a po celou úvodní část si nedokázala poradit s obětavou a sympatickou hrou ČLK. Škoda, že další šance Daniše a Polánka zůstali bez gólové odezvy.

Po poločasové přestávce se Lužná vrátila do boje o body brzkým vyrovnávacím gólem. Po centru z levé strany se prosadil hlavou Rek. Spartu ovšem v zápětí zchladil svým druhým gólem výborně hrající Daniš. Ten byl i ústřední postavou minut dalších. Rozvášněný Chládek neunesl Danišův šlapák a nakopl našeho účtočníka přez obě nohy bez míče. Daniš se celkem logicky po Chládkovi ohnal a následnou strkanici více hráčů ukonči až rozhodčí Strouhal rudými kartónky pro oba hříšníky. Tato situace ublížila rozhodně mnohem více Kolešovicím. Další pasáž tak patřila především Lužné, která dokázala nejen nastřelit tyčku Kalíkovi branky, ale také srovnat po navlas stejné akci, znovu centr z levé strany a opět hlavičkující Rek - 2:2. Závěrečné minuty pak měl Lev dokonalé možnosti strhnout vedení opět na svou stranu. Ani Barthel ani Polánek, jehož zakončení už putovalo do prázdné branky, však skórem pohnout nedokázali. Loučení se sezónou 2012/2013 tak skončilo pro oba týmy dělbou bodů.

Sestava ČLK:

Kalík - Ridzoň, Štícha, Kovář, Matějovský P. - Stiska, Zuska, Barthel, Rychtařík - Daniš, Polánek D.

Sestava Lužná:

Mašek - Kopernický, Hájek L., Chládek, Ruprecht - Šnajdr, Rek, Ambrůžek, Fronk - Červený (75. Hájek Luk.) , Staněk

Ostatní výsledky 13. kola:

SK Pavlíkov - So. Branov 3: 0 ( 0: 0) kontumace
FK Hředle - SK Senomaty 4: 0 ( 2: 0)

Oh. Městečko - FK Kněževes 6:2 (2:2)

FC 05 Zavidov - FC Po Olešná 3:1 (3:0)

ESTA Oráčov - So. Janov 2:2 (2:2)

So. Mšec - FC Jesenice 2:0 (2:0)