Podzim jsme zakončili důležitým vítězstvím s Janovem

24.11.2012 18:15

ČL Kolešovice

 

4:2

(2:1)

So. Janov

1O. kolo - II. třída OP, 24. listopadu 2012, 13:30

6., 15. Krumhanzl, 63. Polánek, 86. Daniš

 BRANKY 

37. Frühauf, 71. Fronk

Štícha, Polánek D., Matějovský P.

 ŽK 

Haluza, Roubík

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Marek Titlbach - Jan Šipoš, Marek Špidra

 Stadion: Kolešovice

 

Lvi přivítali v dohrávaném 10. kole Sokol Janov a díky vítězství 4:2 si do tabulky připsali, na závěr podzimní části sezóny, důležitě 3 body. V polovině soutěže tak má náš tým, jako nováček soutěže, solidní zisk 16 bodů a zaujímá 10. místo.

Hned začátek utkání přinesl divákům na kolešovickém stadiónu zajímavé momenty. Ve 2´sklepl dlouhý míč Kovář hlavou přesne na nabíhajícího Zusku, jeho střela z 15ti metrů škrtala břevno Kopáčkovi branky. V zápětí se na druhé straně o sobě dal znát nejlepší janovský střelec Frühauf. Nepříjemná rána mířící přesně k levé tyči nadělala Rotkovi problémy. V 6´prostrčil Barthel míč na rozběhnutého Daniše, ten donutil Kopáčka k výbornému zákroku a vyražený míč uklidil dobíhající Krumhanzl do odkryté svatyně - 1:0. V 10´mohl Český lev využít nedorozumění Melče a vyběhnuvšího Kopáčka, který špatným odkopem našel pouze Daniše. Jeho pokus z velké dálky do prázdné branky stihl ještě janovský brankář zneškodnit. O 5´později se po akci Frühaufa dostal k míči Červený, kterého na hranici regulérnosti atakoval ve vápně Matějovský. Za okamžik udeřil ČLK podruhé. Po levém křídle utekl obráncům znovu Daniš, a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování opět Krumhanzla - 2:0. Ve 23´měl hodně prostoru před velkým čtvercem Daniš, ukvapené zakončení ovšem nemělo naději na jakýkoliv úspěch. Ve 28´faulovali zadáci Janova agilního Daniše a následná Vicjanova střela z přímého kopu jen těsně minula levou šibenici Kopáčkovi branky. Ve 37´udeřili Janovští jako blesk z čistého nebe. Na přímý kop z levé strany si naskočil nikým nehlídaný Frühauf a nedal Rotkovi z 8 kroků šanci - 2:1. V závěru poločasu mohl sudí Titlbach pískat Zuskovo hraní rukou v pokutovém území - pokutového kopu se ovšem protestující hráči Sokola nedočkali.

Úvodní nudnou pasáž druhého dějství utnula až 59´. Centr Zusky odvrátila obrana Janova pouze k Polánkovi a ten z 12ti metrů přestřelil Kopáčkovu branku. V 63´ si míč narazili Polánek s Danišem a prvně jmenovaný se tentokráte proti janovskému gólmanovi nemýlil - 3:1. V 67´měl po rohovém kopu příležitost znovu hostující ostrostřelec Frühauf. Štícha jeho hlavičku dokázal tečovat mimo tři tyče. V 71´ už dokázali kolešovickou pasivitu Janovští potrestat. Na začátku byl nepovedený centr Herinka, Kinter zatáhl akci po pravé straně a míč se po jeho přihrávce i s pomocí Matějovského dostal k nepokrytému Fronkovi. Na jeho střelu z 22 metrů k levé tyči nedokázal Rotek vůbec reagovat - 3:2. V 76´potěšila oko diváka dvojice Daniš - Kopáček. Janovský brankář dokázal perfektní robinsonádou vytěsnit Danišovu střelu mířící k pravé tyči. V 83´minutě zahrozili hosté znovu po rohovém kopu. Haluzovu šanci vykopával Krumhanzl z prázdné branky. V 85´minutě propadli hráči ČLK na polovině hřiště a Štícha musel zastavovat unikajícího Frühaufa pouze za cenu nedovoleného zákroku. Rozhodující zásah si nachystal v 86´minutě Daniš. Jeho typický průnik po levé straně skončil čtvrtým gólem v Kopáčkově síti. V 89. minutě mohl Lev skóre ještě navýšit. Polánek předložil míč do stoprocentní šance Holečkovi, který z malého vápna přestřelil úplně prázdnou branku.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Štícha, Vicjan, Matějovský P. - Krumhanzl, Barthel, Polánek D., Zuska (78. Holeček M.) - Daniš, Kovář

Sestava So. Janov:

Kopáček - Kloub, Amler, Melč, Roubík - Kinter, Doležal (65. de Fin), Fronk, Ubl (25. Haluza) - Frühauf, Červený

Ostatní výsledky 10. kola:

So. Hředle - FC 05 Zavidov 2:4 (2:3)

Oh. Městečko - Sp. Lužná 2:0 (0:0)

SK Senomaty - SK Pavlíkov 4:2 (1:1)

FC Po Olešná - ESTA Oráčov 3:0 (1:0)

So. Branov - FC Jesenice 2:4 (1:2)

FK Kněževes - So. Mšec 3:1 (0:0)