Pohárové prokletí jsme nezlomili

14.08.2010 19:27

SK Pavlíkov - ČLK 1:0 (0:0)

 

Branky: 87. Dvořák

ŽK: Štícha, Vicjan, Daniš

Rozhodčí: Rendl - Hamouz J., Schoř

 

V rámci 1. kola okresního poháru vyrazil tým do Pavlíkova bohužel opět v neúplné sestavě a v 11ti lidech. I přesto odehrál velmi dobrý zápas, který rozhodla jediná branka 3 minuty před závěrečným hvizdem.

Úvod utkání se domácí pokoušeli o ofenzivní snažení s cílem dát co nejrychleji gól. Jejich dlouhé vysoké míče však nově složený obrana vcelku pohodlně řešila a tak se Pavlíkov do vyložených šancí nedostával. Lev se osmělil prvně v 11. minutě, ale nepřesné zakončení Daniše zpoza vápna nemělo šanci na úspěch. Ten samý hráč to zkoušel i o pár minut později, opět mimo branku domácích. V dalších minutách se hrál velmi dobrý kombinační fotbal, o který se starali hlavně Kolešovice. Ve 23. minutě se oběvil ve výborné šanci Herink, ale u míče byl o chlup dříve domácí brankář. Ve 25. minutě byl bez povšimnutí rozhodčího Rendla faulován na hranici velkého čtverce Vicjan. 29. minuta přinesla nejhezčí akci prvního poločasu. Míč putoval po ose Ridzoň, Vicjan, jenž centrem našel před brankou Herinka, jeho hlavička skončila metr nad brankou. Tlak ČLK vyvrcholil v minutě 38. to napřáhl z 25 metrů Polánek a jeho projektil směřující pod břevno bravůrně vytáhl brankář na roh.

Ve druhém dějství se obraz hry změnil a hru ovládal především domácí Pavlíkov. Nejdříve však přišla šance dobře hrajícího Herinka, který se v 62. minutě dostal z právé strany až do vápna, místo zakončení však volil ještě náhrávku, kterou domácí obrana vystihla. V 66. minutě si domácí připravili první obrovskou šanci, ale Matějovský se stěstím střelu mezi nohy zpomalil a míč do bezpečí odkopával Krumhanzl. Největší přiležitost Pavlíkova přišla v 73. minutě, Matějovský vyrazil střelu k tyči k úplně volnému útočníkovi, který ale přestřelil úplně prázdnou branku. O pět minut později to ještě zkoušeli domácí slabou střelou, se kterou si náš golman pohodlně poradil. V 87. minutě pronikal domácí záložník do vápna, kde byl faulován Vicjanem. Podobný zákrok právě na tohoto hráče v prvním poločase jako faul posouzen nebyl. Výhodu dobré standartní situace domácí využili dokonale. Dvořák střelou přez zeď zarazil Kolešovicím tvrdé KO. Znovu se tak Lev do dalšího kola okresního poháru nepodívá.

Sestava:

Matějovský M. - Kovář, Matějovský P., Štícha, Krumhanzl - Rychtařík, Vicjan, Polánek, Daniš - Ridzoň, Herink J.