DOROST - Posledních 20 min na body nestačilo

05.10.2009 14:01

Po výborném výkonu v minulém týdnu v Jesenici, se představili dorostenci tentokráte v domácím prostředí. Soupeřem bylo mužstvo TJ Roztoky. První poločas to bylo doslova a do písmene trápení. To co zdobilo dorostence v Jesenici, pohyb, kreativita, krásné akce, tomu se proti Roztokům domácí ani trochu nepřiblížili. Velké množství ztracených míčů postrácela hlavně záložní řada. Roztockým stačilo k úspěchu pár lepších přihrávek a důraz v soubojích. V největší šanci ČLK pádil Houška sám na brankáře, pro ofsajd, který viděl zřejmě jen rozhodčí Švácha, únik ani nestačil dokončit. Když už si domácí šanci vytvořili, jako Daniš v 18. minutě, kdy pálil nad nebo Houška, kterému ale jeho pokus zneškodnil hostující brankář, tak produktivita pokulhávala. Obrana byla přetížená a z toho pramenily i šance hostů, hlavně při pokusech v polovině poločasu se musel Matějovský v brance hodně činit, to zneškodnil nejdříve nebezpečnou střelu a potom ještě další dorážku. To, že poločas skončil 0:0 bylo hlavně zásluhou štěstí a také domácího brankáře.

Ve druhé půli se hra začala postupně srovnávat, ale byli to paradoxně hosté, nutno říci že po předchozím průběhu poprávu, kteří se ujali vedení 0:1. To ale domácí dorostence na kolena nesrazilo, naopak, najednou to byli oni, kdo hrál a hosté se po zbytek zápasu jen zuby nehty bránili. V největší šanci ČLK pádil Houška sám na brankáře, pro ofsajd, který viděl zřejmě jen rozhodčí Švácha, únik ani nestačil dokončit. Veškerý tlak a držení míče ale vyznělo naprázdno, soupeř již těsný náskok uhájil a odvezl si z Kolešovic 3 body. Domácí tak můžou spytovat svědomí, protože 20 minut jejich zlepšené hry bohužel na body nestačilo.

Sestava:

Matějovský M. - Maisner - Řehák, Kalík, Kopecký - Polánek (75. Hrenák), Vicjan, Zuska, Novotný (68. Kottek) - Daniš, Houška

Nejlepší hráči:

Matějovský, Maisner, Řehák

Ostatní výsledky:

Tn. Rakovník - FC Jesenice 4:1

FC05 Zavidov - SK Lány 1:6