Překvapení na úkor Mšece, Lev bude hrát semifinále poháru

06.09.2012 08:41

ČL Kolešovice

 

4:2

(2:0)

Sokol Mšec

2. kolo okresního poháru, 5. září 2012, 17:00

28. Daniš, 30. Kovář, 55., 57. Barthel

 BRANKY 

65. Neužil (PK), 85. Stránský

Polánek, Krumhanzl

 ŽK 

Neužil, Šebesta

 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Milan Šefara - Milan Vyhnanovský, Zdeněk Polívka

 Stadion: Kolešovice

 

Druhé kolo okresního poháru svedlo proti sobě Český lev a Sokol Mšec, aktuálního lídra okresního přeboru. Postup do jarních semifinálových bojů si nakonec překvapivě, ale zaslouženě vybojoval náš tým, když porazil favorita 4:2.

Začátek utkání zastihl v lepší pohodě hosty, kteří lépe a přesněji kombinovali a drželi míč na svých kopačkách. Výsledek jejich platonické převahy ovšem bylo pouze několik střel ze střední vzdálenosti o které se postupně postarali Neužil, Zázvorka, nebo Trkal. Když to nešlo středem hřiště, okupoval Sokol pokutové území Českého lva centry ze stran. V malém vápně ovšem kraloval brankář Rotek. Ve 21. minutě o sobě dali znát poprvé domácí. Polánkova propagační střela ze 30 metrů však postrádala především razanci. Naopak na poplach zvonilo na straně druhé. Po závaru před Rotkem trefil jeden z hráčů Mšece hlavou břevno. Ve 25. minutě tleskalo obecenstvo v ochozech povedené akci Kováře s Danišem. Prvně jmenovaný centroval a Danišovu střelu z 15 metrů stačila mšecká obrana na poslední chvíli zablokovat. Dokonalé překvapení připravil Lev svému soupeři v minutě 28. Kozák odcentroval z pravé strany do malého vápna a Daniš byl rychlejší než vyběhnuvší brankář. Jeho střela skončila přesně u pravé tyče - 1:0. O 2 minuty později inkasovali otřesení hosté podruhé. Krumhanzl vydláždil ulici pro Kováře, který z vápna nasměroval míč podél vybíhajícího Kolka přímo do sítě - 2:0. Ve 34. minutě exceloval ve svém brankovišti Rotek. Po centru z levé strany hlavičkoval z 10ti kroků nikým nehlídaný Burle. Rotek jeho gólovou střelu vyrazil reflexivně nad branku. 5 minut před poločasovou přestávkou mohl Lev navýšit své vedení. Polánkův centr z pravé strany poslal v těžké pozici Kozák těsně vedle levého horního růžku Kolkovi branky.

Druhý poločas odstartovali hráči Mšece jak se patří, snaha se jim upřít nedala, defenziva ČLK je ale do žádného většího nebezpečí před Rotkovou brankou nepouštěla. Naopak Lev znovu udeřil. V 55. minutě přesprintoval Kozák po pravé straně marně stíhající mšecké obránce a připravil Barthelovi do malého vápna lahůdkovou přihrávku, ten nabídnutou šancí nepohrdl - 3:0. Navíc v 57. minutě po centru Herinka zvýšil na rozdíl čtyř branek střelou k pravé tyči podruhé Barthel - 4:0. Z těžkého direktu se mšečtí probrali v 65. minutě, když Štícha a poté Daniš opláceli surovou hru Trkala uvnitř pokutového území. Sudí Šefara správně nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Neužil - 4:1. V 71. minutě využil své rychlosti znovou Kozák, jeho povedené individuální akci chybělo pouze přesnější zakončení. Mšec však i v zbylých minutách nesložila zbraně a snažila se o snížení. Střely mířící většínou doprostřed branky neměli šanci na úspěch. Naopak v 83. minutě se musel vyznamenat proti samostatnému úniku Kozáka brankář Kolek. Hosté se však snížení přece jen dočkali. V 85. minutě se proháčkoval až před branku Stránský, který obešel snad 4 obránce a zamířil a prostřelil bezmocného Rotka přesně k pravé tyči - 4:2. O poslední zajímavý moment v utkání se postaral Rychtařík, který dorážel střelu do prázdné branky, bohužel ze signalizovaného ofsajdu. Poté už si mohl Český lev užívat překvapivý postup do semifinále okresního poháru.

Sestava ČLK:

Rotek - Herink, Vicjan, Štícha, Matějovský P. (46. Zuska) - Krumhanzl, Polánek D., Barthel, Daniš (68. Ridzoň) - Kozák, Kovář (77. Rychtařík)

Sestava So. Mšec:

Kolek - Šebesta, Koula, Vajnar (56. Ducár), Pelc (46. Pechanec) - Stránský, Neužil, Zázvorka, Zeman (63. Maršík) - Burle, Trkal

Ostatní zápasy 2. kola okresního poháru:

TJ Čistá - SK Pavlíkov 2:3 (2:1)

Sp. Lužná - Ol. Rakovník (12. září 2012 - 17:00)

FC Po Olešná - FC Jesenice (12. září 2012 - 17:00)