Na Branově se překvapení nekonalo

12.10.2009 12:25

Do sobotního zápasu nastupovalo naše mužstvo na výborně připravený branovský trávník s obměněnou sestavou a bez mnoha opor. Již od minulého týdne bylo jasné, že po zbytek podzimu nevyužijeme služeb Lubomíra Kozáka. Trenér Herink bohužel nemohl zařadit do sestavy ani Ferštla, Kováře, Vicjana, kterým start nedovolilo zaměstnání respektive osobní důvody. K tomu všemu scházel ještě brankář Sýkora. Naopak po delším zranění se vrátil Pavel Čech a svůj fotbalový důchod ještě odložil Zdeněk Herink.

Naše mužstvo začalo zápas s tím, že rozhodně nemá co ztratit. Začalo se ve velkém tempu a ČLK rozhodně za branovskými nezaostával. Domácí se vrhli hned od prvních minut, jak se dalo předpokládat, do ofenzivních manévrů, i se svou čerstvou posilou Jakubem Šindelářem, který se postavil na pravý okraj zálohy. A byla to právě nová bránovská tvář, která dělala naší obraně největší potíže. ČLK nastoupil s nově složenou útočnou dvojicí Daniš - Štícha, která dělala neustálým napadáním často problémy domácím zadákům. Herní kvalita ale byla v prvním poločase jednoznačně na straně Sokola. Po úvodní propagační střele Štillera se však k žádné větší šance branovští nedostali. Až do 17. minuty, to přišla první chvíle nové akvizice Branova, Šineláře. Ten vyslal do sóla Karla Červenku, kterého však výborně vychytal M. Matějovský, na dorážku,  právě Jakuba Šindeláře,  byl již krátký. Domácí záložník si připsal hned v prvním startu za Branov svůj premierový zásah - 1:0. Domácí stupňovali dál svůj tlak a výsledkem byla lehce tečovaná střela Zmrzlým, naštěstí těsně vedle branky. Kolešovice ale dál dřeli, odměnou jim byla mega šance Daniše. Toho z půlky hřiště přesně pasem našel Štícha. Domácí brankař ale svůj tým podržel. Na straně druhé předvedl podobný zákrok Matějovský, když vychytal tváří v tvář Karla Červenku. Na konci poločasu o sobě dal vědět opět agilní Šindelář, který si poradil s hostující obranou a jeho střelu s námahou vytěsnil Matějovský na tyč.

Vstup do druhého poločasu byl pro ČLK jak z nejhoršího snu. 30. vteřina, akce domácích středem hřiště, přihrávka mezi Kučeru a Herinka, kterou ani jeden z nich nedokázal zachytit. Míč se dostal až na naběhnutého Šindeláře, který střelou z vápna do právého horního rohu nedal Matějovskému šanci - 2:0. V tu chvíli si možná domácí borci mysleli, že je vše rozhodnuto. Hostující ČLK ale nedal svou kůži zadarmo, Gól na 2:1 toho byl jen důkazem. To si Šindelář vstřelil vlastní branku, když uklidil centr Daniše před dobíhajícím Krumhanzlem přímo za záda svého brankaře. Od té chvíle se hra naprosto vyrovnala a útočné snahy Kolešovic byly čím dál tím více nebezpěčnější. Bohužel v 60. minutě přišel hodně nešťastný tah trenéra Herinka, když vystřídal Kučeru, za něj se stahnul z útoku Štícha a vedle Daniše operoval čerstvý Rychtařík. Netrvalo ani 5 minut a přišla 3. a rozhodující branka Branova. Helebrant vrátil centrovaný míč na vápno a Červenka propálil míč přesně k tyči bezmocného Matějovského. Postupem času jestě do hry přišli Ridzoň a Zuska, ale zápas se už oboustraně pouze dohrál.

Výkonem naš tým rozhodně nezklamal a opět se potvrdilo, že se nám jak herně tak výsledkově více daří proti lepším mužstvům. Příští týden začíná období, které hodně napoví, o starostech se záchranou. Čekájí nás Sýkořice, Olešná a Olympie Rakovník. Naši sousedi v suterénu tabulky.

Sestava:

Matějovský M. - Tůma - Čech, Kučera (61. Rychtařík), Matějovský P. - Polánek, Barthel, Herink, Krumhanzl (82. Zuska) - Štícha, Daniš (77. Ridzoň)

 

Ostatní výsledky:

Tn. Rakovník B - SK Lány 2:1 (1:1)

ESTA Oráčov - So. Mšec 3:6 (2:3)

So. N. Strašecí B - FC05 Zavidov 2:6 (0:4)

FK Hředle - TJ Roztoky 2:1 (2:0)

So. Sýkořice - SK Pavlíkov 0:10 (0:3)

FC Po Olešná - Ol. Rakovník 4:1 (2:1)