Překvapivá, ale zasloužená výhra na Olešné

21.09.2015 20:53

FC Po Olešná

 

1:2

(0:1)

ČL Kolešovice

5. kolo II.třída - 19. září 2015, 16:30

87. Vodrážka T. (PK)

 BRANKY 

35. Daniš, 75. Houška

10. Telvák P.

 ŽK 

10. Daniš
 

 ČK 

 

 Rozhodčí: Strouhal

 Stadion: Olešná

Hráči zápasu: Pakši - Daniš

Na Olešnou jsme odjížděli znovu bez některých hráčů základní sestavy navíc v roli outsidera, neboť domácí v nové sezoně ještě neprohrali.
Obrázek na hrací ploše byl však zcela opačný. Lev diktovat tempo hry a Olešná se musela především bránit. Obrovské šance neproměnili Daniš,  Polánek a 2x Houška, který v první šanci trefil břevno a pak ho skvěle vychytal brankář Bělohradský. Zaslouženou odměnou byl pro Kolešovice v 35. minutě gól Daniše.
Po změně stran mohl rozhodující zásah přidat ČLK, výborně ale znovu zasáhl brankář Olešné. Na hřišti pak začali dominovat domácí, a hnali se za vyrovnáním. Spolehlivě hrající obrana s Herinkem v brance odolávala  mnohdy i se štěstím, jako v případě,  kdy Herinka zachránila pravá tyč. Olešná se čím dál více tlačila do útoku a tak vznikaly příležitosti k protiútokům.  Jeden takový využil skvělou střelou zpoza vápna Houška a Kolešovice vedli 2:0. Domácí se branky přece jen dočkali, když v samém závěru fauloval ve vápně Rychtařík a Tomáš Vodrážka pokutový kop s přehledem zvládl.

Dnes to byl naprosto jiný výkon něž proti Lužné a myslím, že si zaslouženě vezeme nečekanou výhru z Olešné,  ikdyž druhou půlku domácí hodně zlobili. První půle byla z naší strany fotbalová, měli jsme dát alespoň 2 branky, po přestávce už to byl hlavně boj. Teď musíme potvrdit tyhle 3 body doma se Senomaty.

Sestava ČLK:

Herink A. - Štícha, Kovář, Vicjan, Matějovský - Stiska, Holeček M., Barthel, Daniš - Polánek D. (73. Rychtařík), Houška (80. Jelen)

Sestava Olešná:

Bělohradský - Procházka J., Hlavsa, Vodrážka M., Pakši - Staněk (77. Pavlíček), Telvák P., Procházka T., Jiránek (60. Sládek) - Šutera (65. Telvák M.), Vodrážka T.

Ohlasy z tábora soupeře:

Miloslav Doležal (vedoucí Olešná): Nevím, jak sobotní duel s Kolešovicemi zhodnotit jinak. Takový hnus, jaký jsme předvedli v první půli, jsem hodně dlouho neviděl. Bez nasazení, bojovnosti a chutě poprat se o výsledek, by tento výkon nestačil ani na IV. třídu. Ve všech soubojích jsme byli (pokud jsme vůbec do souboje šli) později, u všech odražených míčů byl dříve soupeř, prostě nebylo nic, na co by se dalo ve druhé půli navázat. Po důrazné domluvě v kabině došlo ve druhém poločase ke zlepšení, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale gól bychom ze hry nedali ani do neděle. Kolešovičtí se pro nás pomalu stávají postrachem a po zásluze odvážejí z Olešné 3 body.