První domácí výhra

04.04.2010 09:34

ČLK - FC 05 Zavidov 1:0 (1:0)

Branky:  1. Štícha

Žluté karty: Krumhanzl, Tůma

 

V 15. kole se Český lev představil poprvé v jarní části domácím divákům. Početné publikum muselo být po dlouhé době konečně spokojeno.

Kdo dorazil na stadion o chvilku později, nestihl nevídaný vstup Kolešovic do utkání. Hned v první minutě Kovář našel centrem na vápně Štíchu a ten levou nohou trefil přesně roh branky, Abrahám se marně natahoval - 1:0. To byl začátek jako hrom. V 10. minutě střílel z velké dálky Krumhanzl, vysoko nad. Ve 12. minutě to byli hosté, kteří o sobě dali vědět. Korčák se uvolnil na pravé straně, se zakončením však byl na štíru, míč se třepetal v ochrané síti, daleko mimo branku. V 18. minutě zahrával Krumhanzl rohový kop tak dobře, že trefil zadní tyč, Zavidov míč dokázal dostat znovu jen ke Krumhanzlovi, ten našel centrem na zadní tyči Hrubého, jeho hlavička v pádu minula těsně cíl. Lev bojoval, žádný míč pro něj nebyl ztracený, hlavně Kozák z Kovářem znepřijemňovali rozehru hostujícím stoperům, ti mnohdy museli míč zahrát do autu. Ve 23. minutě přišla nepříjemná situace pro domácí, Korčák se obtočil kolem Krumhanzla a ten ho fauloval na hranici vápna, sudí Polívka zřejmě správně odpískal jen trestný kop těsně mimo velký čtverec. O 5 minut později Kovář prodloužil vysoký míč na Kozáka, ten se zbavil svého strážce, v přímém souboji s Abrahámem však skórovat nedokázal. Další příležitost navýšit skóre měl po standartní situaci Kučery Štícha. Jeho hlavičku však Abrahám bravůrně zlikvidoval. Na druhé straně zahrozil Zavidov po rohovém kopu v minutě 38. Devera se zbavil Štíchy, ale z dvou kroků trestuhodně minul. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení domácích borců.

Poločas druhý pokračoval ve vysokém tempu. Hlavně zavidovští rozhodně nechtěli odjet z prázdnou a přitlačili ČLK. Prozatím bez velkého úspěchu. Naopak Kolešovice hrozili. Nejprve Kozák posunul míč na Kováře a ten minut zavidovskou branku střelou na dlouhou tyč snad o milimetry. V minutě 60. to byl Krumhanzl, který střílel po šikovném uvolnění o metr vedle. V 66. minutě o sobě dali vědět hosté. Dlouhý míč se dostal až za obranu, kde byl Devera, zřejmě však v ofsajdu, alespoň dle názoru arbitra. Za další 4 minuty předvedl nevídané sólo Kozák, postupně prošel přes 3 obránce, ale místo přihrávky na úplně volné Kováře a Krumhanzla trefil z úhlu jen Abraháma. V 73. minutě přišla nepříjemná standartka v podání Zavidova. Sýkorovi míč vypadl z rukou, všechno hasil odkopem naštěstí Štícha. V 75. minutě zakončoval po rohu Barthela hlavou Kovář. 10 centimetrů vedle pravé šibenice. V 80. minutě mohlo být zle před Sýkorou. Před vápno se probil Korčák, na jeho střelu byl domácí brankář krátký. Ještě že byla za Sýkorou pravá tyč. V 82. minutě přišla 100% šance Štíchy. Toho našel nádherně Kozák. Abrahám však s jeho hlavičkou do prostřed branky nemohl mít problémy. V závěrečných minutách vyprodukovali Kolešovice ještě jednu gólovou příležitost. Po centru Barthela nejdříve Kozák zakončoval do břevna, odražený míč napálil Daniš, jeho střelu k tyči ještě doklepával před brankovou čárou Štícha. Bohužel z ofsajdového postavení. Čtyři minuty nastavení již další šance nepřinesly a tak Český lev i ve svém druhém jarním vystoupení bere plný bodový zisk!!!

Sestava:

Sýkora - Hrubý, Tůma, Kučera, Matějovský P. - Čech (68. Polánek), Štícha, Barthel, Krumhanzl (77. Daniš) - Kozák, Kovář (83. Maissner)

 

Další výsledky:

TJ Roztoky - Tn. Rakovník B 1:4 (1:2)

SK Pavlíkov - So. Mšec 5:1 (4:0)

Ol. Rakovník - SK Lány 0:2 (0:1)

FC Po Olešná - ESTA Oráčov 0:2 (0:1)

So. Sýkořice - So. N. Strašecí B 7:1 (2:0)

So. Branov - FK Hředle 6:0 (5:0)